ΠολιτισμόςΑρχείο

Η τοπική ιστορία του Ναυπλίου, του Άργους και της Νέας Κίου μέσα από προφορικές διηγήσεις

Σε μια ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα, στο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης», το Σάββατο 2 Ιουνίου το βράδυ, η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Ναυπλίου, Νέας Κίου και Άργους (Ο.Π.Ι.ΝΑ.ΝΚ.Α) παρουσίασε μέρος των συνεντεύξεων που τα μέλη της έχουν ολοκληρώσει μέχρι σήμερα και αφορούν σε θέματα της τοπικής ιστορίας περιοχών της Αργολίδας.

Στην όλη προσπάθεια συντονιστικό ρόλο είχε η ιστορικός κυρία Τασούλα Βερβενιώτη, η οποία εισήγαγε τα μέλη της ομάδας στις βασικές αρχές και τη μεθοδολογία της προφορικής ιστορίας σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές. Τα μέλη της Ομάδας μίλησαν για την μεθοδολογία της έρευνάς τους και παρουσίασαν τα δεδομένα των συνεντεύξεων που ολοκλήρωσαν μέχρι τώρα.

Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Ναυπλίου

Απώτερος σκοπός της Ο.Π.Ι.ΝΑ.ΝΚ.Α είναι η διατήρηση μνήμης και γεγονότων της Τοπικής Ιστορίας, καθώς και οι συνεντεύξεις της να αποτελέσουν υλικό, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς και ερευνητικούς σκοπούς.

Φίλοι της Ο.Π.Ι.ΝΑ.ΝΚ.Α παρουσίασαν δραματοποιημένα αποσπάσματα των συνεντεύξεων, ενώ υπήρχε και μουσικό σκέλος στην εκδήλωση.