ΕυρώπηΑρχείο

Στη Βουλή το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας, μετά την έρευνα του anagnostis

Θετικά αποτελέσματα φαίνεται ότι είχε η έρευνα του anagnostis.org και του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, στη Γερμανία πριν από δύο μήνες, όταν ο Άκης Γκάτζιος, μαζί με έξι ακόμα Έλληνες δημοσιογράφους άρχισαν να ξεδιπλώνουν το κουβάρι του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας που είχε βαλτώσει.

Κατατέθηκε στη Βουλή προς κύρωση η Σύμβαση μεταξύ του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικογένειας, Τρίτης Ηλικίας, Γυναικών και Νεολαίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη συνεργασία στον τομέα της νεολαίας και την προετοιμασία για την ίδρυση ενός Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας.

Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

Το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας θα προωθήσει την αμοιβαία γνωριμία, κατανόηση και αλληλεπίδραση της νεολαίας της Ελλάδας και της Γερμανίας. Επίσης, σημειώνεται ότι στόχος είναι η καταπολέμηση των στερεοτύπων μεταξύ των νέων των δύο κρατών και η ενδυνάμωση της συνεργασίας μέσα από δράσεις και στρατηγικές, σχολικές ανταλλαγές, εκπαιδευτικά σεμινάρια κ.λπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

– Τι λένε οι Γερμανοί (BMFSFJ) στο anagnostis για το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας

– Στα αζήτητα το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας

– Απαντήσεις για το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα, ζητά ο Μανιάτης από τον Γαβρόγλου

– Τέλος χρόνου για το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας

– Πώς η Ελληνική κυβέρνηση «έφαγε» τον Γερμανό σύμβουλο υπουργού – υπεύθυνο για το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας