ΠολιτισμόςΑρχείο

Yubi. Η Τζούλια στέλνει την Ασπασία στην Κρήτη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας ταξιδεύει το Yubi, η ιστορία της Ασπασίας από το Άργος, που έγινε ταινία από τη Τζούλια Σπυροπούλου.
Το Yubi είναι η μεσαίου μήκους ταινία, που ετοίμαζε για μήνες η ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης. Πολλά από τα γυρίσματα έγιναν στο Άργος και το Ναύπλιο.

Μετά την απόπειρα δολοφονίας της από τον πατέρα της όταν ήταν μόλις 17 χρόνων, η Ασπασία Μπόγρη, με τη βοήθεια της μητέρας της, παλεύει για την επιβίωσή της, ξεπερνώντας τα καθημερινά εμπόδια που της προκαλεί η 99% αναπηρία της. Η μητέρα της ονειρεύεται τη μέρα που θα περπατήσει και θα μιλήσει ξανά. Το Yubi είναι η μεσαίου μήκους ταινία, που ετοίμαζε για μήνες η Τζούλια, μια ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης. Πολλά από τα γυρίσματα έγιναν στο Άργος και το Ναύπλιο.

Το Yubi πήρε την πρώτη του συμμετοχή σε φεστιβάλ και τον Αύγουστο θα παρουσιαστεί στην Ιεράπετρα.

Η συμμετοχή της συγκεκριμένης ταινίας στο 5ο Διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού το φετινό φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο στην ισότητα των δύο φύλων. Θα αναφέρεται στην εξάλειψη κάθε είδους διάκρισης ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα, ώστε τόσο νομικά, όσο και ουσιαστικά να έχουν τα ίδια δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις. Μέσα από αυτή τη δράση θα αναδειχθεί η γυναίκα Καλλιτέχνης ως σκηνοθέτης, παραγωγός, δημιουργός, με στόχο στην αναγνώριση και επιβράβευσή της, καθώς και στη δημιουργία θετικών προτύπων για την κοινωνία.

Η Τζούλια Σπυροπούλου είχε συμμετάσχει και πέρσι στο Φεστιβάλ αυτό και είχε διακριθεί με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη εκεί.

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας