ΠολιτικήΑρχείο

Θα ψηφίσει ή όχι η ΝΔ τη συμφωνία με τα Σκόπια;

Σχετικά με τις εξελίξεις στο Μακεδονικό τοποθετείται ο καθηγητής των Δ.ΙΕΚ Άργους Δημήτρης Λούμπας, με την ιδιότητά του ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως σημειώνει σε συνέντευξή του:

«Κύριε Λούμπα

Επί ευκαιρίας παραμονής σας στο Άργος για τις Εξετάσεις Εξαμήνου του Δ.ΙΕΚ Άργους που εργάζεστε ως Καθηγητής Πληροφορικής, δεν θα μπορούσαμε να μην σας ρωτήσουμε για τις θέσεις τις δικές σας ως Στέλεχος  αλλα και της Νέας Δημοκρατίας για το Σκοπιανό.

Σάλο έχει προκαλέσει δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine που αναφέρει ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί ότι ως Πρωθυπουργός δεν πρόκειται να ακυρώσει  τη συμφωνία με τα Σκόπια αλλα θα την ψηφίσει. Τι απαντάτε σε αυτό;

Ως προς τους ισχυρισμούς του γερμανικού δημοσιεύματος τώρα, το δήθεν ρεπορτάζ είναι απολύτως ψευδές από την πρώτη ως την τελευταία του λέξη.

Ο Κος. Τσίπρας ως γνωστόν, άλλα λέει εντός της χώρας και άλλα εκτός. Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά πάντα την ίδια ακριβώς γλώσσα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Για όσους αρνούνται να το καταλάβουν, θα το επαναλάβουμε ξανά και ξανά:

 

Όπως ακριβώς η Νέα Δημοκρατία έθεσε προ των ευθυνών της την Κυβέρνηση με την πρόταση δυσπιστίας την Κυριακή, το ίδιο ακριβώς θα πράξει καταψηφίζοντας τη συμφωνία, όταν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος τη φέρουν προς επικύρωση στη Βουλή.

Αρα διαψεύδετε πλήρως τα ξένα δημοσιεύματα.

Προφανώς. Τα δημοσιεύματα αυτά εμφανίζουν κάποιους ξένους να είναι ενθουσιασμένοι με μια συμφωνία που κάνει ευλόγως τους Έλληνες οργισμένους. Δεν μας εκπλήσσει όμως το θράσος του κ. Τσίπρα να ζητάει ακόμη και τα ρέστα από τη Νέα Δημοκρατία για την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Κος. Τσίπρας, με θράσος χαμογελούσε, ακούγοντας τον κ. Ζάεφ να μιλά μπροστά του για «Μακεδόνες» εννοώντας τους συμπατριώτες του.

«Μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα καμία προηγούμενη Κυβέρνηση δεν είχε αποδεχθεί και οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τη συμφωνία που ήδη παράγει τετελεσμένα.

 

Εάν αυτή η συμφωνία έρθει προς κύρωση στη Βουλή, και είστε εσείς στην Κυβέρνηση, τι θα κάνετε;

Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι εντελώς παράλογο να τίθεται σε μας αυτό το ερώτημα. Αν δεν απατόμαστε ο κ. Τσίπρας μόλις προ 15θημέρου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το αίτημά μας να γίνουν εκλογές, όχι μόνον δήλωσε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, αλλά μας ειρωνεύτηκε συστήνοντάς μας να μην βιαζόμαστε να χάσουμε. Όλα αυτά εν είδη χιούμορ. Αγνοώντας την κρισιμότητα της κατάστασης. Εμείς όμως τα παραβλέπουμε όλα αυτά και στεκόμαστε στην ουσία.

Μέχρι τότε επιτρέψτε μας να ρωτάμε εμείς τους κ. Τσιπρα και Καμμένο τι ακριβώς θα κάνουν όταν ο δεύτερος ισχυρίζεται ότι θα καταψηφίσει την επικύρωση της συμφωνίας που επί της ουσίας ήδη ψήφισε.

Και φυσικά δεν κάνουμε τυχαία αυτήν την επισήμανση. Η συμφωνία των Πρεσπών ήδη από την Κυριακή είναι σε ισχύ και παράγει αποτελέσματα διότι η κυβέρνηση έδωσε λευκή επιταγή στα Σκόπια να αναλάβουν πλέον εκείνα να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους βάσει της συμφωνίας. Γι αυτό ακριβώς και όλο το τελευταίο διάστημα επισημαίνουμε ότι η συμφωνία, όπως είναι διατυπωμένη, προκαλεί τετελεσμένα που είναι δύσκολο να ανατραπούν.

 

Και σε περίπτωση που προκληθούν τελικά πρόωρες εκλογές και έρθει σε σας η καυτή πατάτα.

Ο κ. Τσίπρας λέει και ξαναλέει ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019 . Δηλώνει σε κάθε του συνέντευξη ότι θα εξαντλήσει μέχρι τελευταίας μέρας την τετραετία. Έχει αλλάξει την άποψή του ο πρωθυπουργός; Θα κάνει πρόωρες εκλογές; Ας το πει εδώ και τώρα στους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση, είναι πολιτικό παράδοξο να μας εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ για μια συμφωνία που ούτε έχουμε διαπραγματευτεί, ούτε πόσο μάλλον υπογράψει.

Εμείς επαναλαμβάνουμε πώς όταν έρθει στη βουλή από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο η ΝΔ θα την καταψηφίσει.

 

Θα θέλαμε και ένα σχόλιο από εσάς για τον Δ. Καμμένο
 
Λέγεται ότι ο κ. Δ. Καμμένος που διαγράφηκε από τους ΑΝΕΛ θα μετεγγραφεί στη Νέα Δημοκρατία. Ισχύει;
 
Δεν υπήρξε – και δεν υπάρχει – καμία συνεννόηση, καμία επικοινωνία με τον κ. Δ. Καμμένο. Όσα σενάρια διακινούνται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Και το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τη κ. Μανταλένα Παπαδοπούλου που ενώ μέχρι πρότινος ήταν η στενότερη συνεργάτης του Πάνου Καμμένου χαρακτήρισε κατάπτυστη τη συμφωνία.

 

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε πως ακούγεται έντονα το όνομα σας για το ψηφοδέλτιο Κορινθίας της Ν.Δ. Έχετε έντονη παρουσία στα κοινά του Νομού Κορινθίας.

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Η ευθύνη κατάρτισης του ψηφοδελτίου είναι αποκλειστικά του Προέδρου και των στενότερων του συνεργατών.

Η επιλογή μου στο Μητρώο Στελεχών , είναι το πράσινο φως για να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια της ΝΔ αλλά και στο κάλεσμα να αλλάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα.

Και αυτή την στιγμή , το μόνο που με απασχολεί είναι να κάνω γνωστές στους συμπολίτες μου τις θέσεις και τις απόψεις του κόμματος και να προτείνω λύσεις.

Η επιλογή μου σε καμία περίπτωση δεν είναι «χρίσμα» βουλευτικής υποψηφιότητας».

* Ο Κος Λούμπας Δημήτριος είναι καθηγητής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών , συνεργάτης στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης- ΑΣΠΑΙΤΕ και το Παράρτημα Άργους και πολιτικό στέλεχος που έχει περάσει από τη διαδικασία αξιολόγησης του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.