ΡεπορτάζΑρχείο

Να πώς μπορεί να φουντώσει όλο το Παλιό Ναύπλιο

Δεν είναι μόνο η άσχημη εικόνα της εγκατάλειψης μιας μεγάλης έκτασης στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου, αλλά και ο κίνδυνος πυρκαγιάς που παραμονεύει.

Κάτω από το πολυτελές ξενοδοχείο Αμφιτρύων, δίπλα στην παραλία, ο εγκαταλειμμένος χώρος έχει γεμίσει ξερά χορτάρια, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Ξερά χόρτα στο Ναύπλιο

Και δυστυχώς κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για αυτή την κατάσταση. Ούτε καν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μιας και με Πυροσβεστική Διάταξη οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους.

Ξερά χόρτα στο Ναύπλιο

Μάλιστα η συγκεκριμένη διάταξη εμπλέκει και το δήμο, αφού όπως ορίζει σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο 50 λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Ξερά χόρτα στο Ναύπλιο