ΚοινωνίαΑρχείο

Μάθημα ζωής από μία Ναυπλιώτισσα (Vid)

Εμπειρίες ζωής από την ψυχοθεραπεύτρια Μαρία Ιωαννίδου που ζει και εργάζεται στο Ναύπλιο κατά την διάρκεια του φετινού TEDxAthens, όπου παρουσιάστηκαν ιστορίες ανθρώπων, οι οποίοι πιθανώς να κάνουν για τους ίδιους πολύ φυσιολογικά πράγματα, αλλά για όλον τον υπόλοιπο κόσμο έχουν φανταστικό αποτέλεσμα.

Το TEDxAthens διοργανώθηκε για 9η χρονιά με έναν 17ωρο μαραθώνιο συναρπαστικών ομιλιών γύρω από την πολιτική, την τεχνολογία, την καινοτομία, την μουσική, τις καλές τέχνες και όχι μόνο.

Λίγα λόγια από την ίδια τη Μαρία Ιωαννίδου:

«Σπούδασα ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με επαναλαμβανόμενες υποτροφίες και αποφοίτησα ως αριστούχος το 2009. Το 2012 έλαβα μεταπτυχιακό τίτλο στην ψυχολογία υγείας από το πανεπιστήμιο του Surrey της Αγγλίας. Στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκα στην συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία με συστημική και υπαρξιακή προσέγγιση, ενώ συνεχώς εμπλουτίζω τις γνώσεις μου στον χώρο της ψυχοθεραπείας. Επίσης είμαι σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού εφήβων και ενηλίκων, πιστοποιημένη από την ISON Isychometrica.

Έχω εργαστεί ως ψυχολόγος σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής. Επιπλέον έχω συνεργαστεί εθελοντικά με φορείς όπως το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (Κ.ΕΛ.Π.ΝΟ), το γηροκομείο Ναυπλίου, ο Συμβουλευτικός σταθμός του Νοσοκομείου Αργολίδας και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (Κ.Ε.Θ.Α.) Επίσης, έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου σε συλλόγους και ενορίες, συντονίζοντας ομάδες αυτογνωσίας και σχολές γονέων. 

Τα τελευταία χρόνια προσφέρω υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε άτομα και ομάδες σε προσωπικούς μου χώρους στο Ναύπλιο Αργολίδας και στο Χαλάνδρι Αττικής».