ΠολιτισμόςΑρχείο

27 χρόνια μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου

Πριν από 27 χρόνια ξεκινά στο Ναύπλιο ένα μελωδικό ταξίδι που θα δώσει στην πρωτεύουσα του αργολικού κόλπου την αίγλη ενός διεθνούς θεσμού και στους πολίτες την απόλαυση της τέχνης της μουσικής.

Τα 27 αυτά χρόνια της πορείας του φιλοξενήθηκαν στο Ναύπλιο μεγάλοι σολίστες, εξαιρετικές ορχήστρες αλλα και έλληνες σημαντικότατοι καλλιτέχνες που τους δόθηκε η δυνατότητα να δείξουν το ταλέντο τους σ’ ενα φεστιβάλ διεθνούς φήμης.

Φεστιβάλ Ναυπλίου

Για 27 χρόνια τα μνημεία της πόλης πλημμύρισαν από κόσμο και μαγευτικούς ήχους και το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου ήταν ο θεσμός που τα αξιοποίησε ως χώρους μουσικών εκδηλώσεων δημιουργώντας ενα ενδιαφέρον προηγούμενο για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Τα 27 αυτά χρόνια κάθε καλοκαίρι το Ναύπλιο ζει στη γιορτή της μουσικής και στον παλμό του μεγάλου γεγονότος που εκτός από την πολιτιστική του δύναμη φέρνει στην πόλη επισκέπτες- φίλους της μουσικής και προσωπικότητες απ’ όλον τον κόσμο.

Φεστιβάλ Ναυπλίου

Το 27ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου είναι λοιπόν από την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 παρόν στην πόλης μας και για δέκα ημέρες το Ναύπλιο θα φιλοξενήσει έλληνες και ξένους σολίστες και ποικίλα μουσικά ακούσματα. Από τους ήχους της μπάντας στους μεγάλους κλασικούς συνθέτες αλλά και στη μαγεία της τζαζ δημιουργώντας έναν ακόμα θεσμό στον θεσμό του Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου …..”Τζαζ στο Κάστρο” …..ενώ οι Παράλληλες Εκδηλώσεις δηλώνουν ότι η πόλη συμμετέχει μέσα απ’ την ντόπια δημιουργία στο σημαντικό και διεθνές αυτό μουσικό γεγονός.

Το 27ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου μέσα απ’ τις δυσκολίες της εποχής και παρά τα απαγορευτικά που προβάλλονται σ’ έναν Δήμο προκειμένου να στηρίξει οικονομικά τις απαιτήσεις ενός διεθνούς καλλιτεχνικού γεγονότος, μας προσκαλεί στο πολλά υποσχόμενο αφιέρωμα στον μεγάλο Claude Debussy αλλά και στα πολύπαθα  “Νερά της Μεσογείου”….. είμαστε άλλωστε ένα απ’ τα λιμάνια της.

Φεστιβάλ Ναυπλίου

Το 27ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου μέχρι την 8η Ιουλίου 2018 θα ταξιδεύει μελωδικά την πόλη προσκαλώντας μας να το στηρίξουμε με την παρουσίας μας γιατί γεγονότα διεθνούς απήχησης δεν είναι πλέον πολλά σε τούτον τον τόπο.

Κάθε βράδυ λοιπόν στις 21.00 και ένα διαφορετικό μουσικό ταξίδι σε μια διαφορετική γωνιά τ’ Αναπλιού.

Το 27ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου είναι γεγονός και η παρουσία μας δεδομένη.

* Η Πόπη Καλκούνου είναι Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού στον Δήμο Ναυπλιέων.

Φεστιβάλ Ναυπλίου

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ