ΚοινωνίαΑρχείο

Γιατί καθυστερεί η δακοκτονία στην Αργολίδα

Καθυστερήσεις παρατηρούνται και φέτος στη διαδικασία υλοποίησης των προγραμμάτων δακοκτονίας στην Αργολίδα και τις υπόλοιπες ελαιοπαραγωγές περιοχές της χώρας, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους ελαιοπαραγωγούς.

Ήδη η Περιφέρεια Πελοποννήσου έσπευσε να καθησυχάσει, διαμηνύοντας πως το πρόγραμμα εκτελείται κανονικά και με αυξημένο προϋπολογισμό, ωστόσο κάνει λόγο για καθυστερήσεις από πλευράς των αρμόδιων υπουργείων.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου και τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη σημειώνοντας:

«Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους ελαιοπαραγωγούς της Αργολίδας και άλλων περιοχών της χώρας η καθυστέρηση που παρατηρείται στις διαδικασίες υλοποίησης των φετινών προγραμμάτων δακοκτονίας. Ήδη οι πληθυσμοί δάκου στις παγίδες είναι μεγάλοι γεγονός που καθιστά αναγκαία την τάχιστη υλοποίηση της δακοκτονίας, καθώς διαφορετικά οι επιπτώσεις τόσο στην ποσότητα, όσο και στην ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου θα είναι πολύ μεγάλες. 

Με δεδομένο ότι οι ελαιοπαραγωγοί καταβάλλουν κάθε χρόνο εισφορές προκειμένου η δακοκτονία να υλοποιείται εγκαίρως και αποτελεσματικά, 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ: 

1. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για την υλοποίηση των φετινών προγραμμάτων δακοκτονίας στην Αργολίδα 

2. Ποια είναι τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, και ποιες οι δράσεις που έχουν αναληφθεί για την αντιμετώπισή τους. 

3. Ποιο το δεσμευτικό πρόγραμμα υλοποίησης των φετινών προγραμμάτων δακοκτονίας στην Αργολίδα».