ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Άδολη δημοσκόπηση ή χειραγώγηση της κοινής γνώμης;

Το online γκάλοπ που τρέχει από χθες και εμπλέκει το όνομά του στην διεκδίκηση του Δήμου Άργους – Μυκηνών, σχολίασε ο Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο οποίος αφήνει να εννοηθεί ότι δεν έχει τηρηθεί η δεοντολογία και οι επιστημονικές μεθόδοι, στοιχείο που τον κάνει να πιστεύει πως πρόκειται για μία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Όπως σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας:

«Πάντα χρησιμοποιώ τις δημοσκοπήσεις ως ένα εργαλείο μέτρησης των τάσεων της κοινής γνώμης όπως αποτυπώνονται στο δεδόμένο χρόνο και βάσει του ερωτηματολογίου. Σέβομαι και τιμώ την δουλειά των Επιστημόνων- αναλυτών τάσεων- όταν τηρούν την δεοντολογία και τις επιστημονικά παραδεκτές μεθόδους.

Παρακαλώ λοιπόν όταν ως δημόσιο πρόσωπο περιλαμβάνομαι σε ερωτηματολόγια μετρήσεων τάσεων κοινής γνώμης να τηρούνται απαρέκλιτα η δεοντολογία και οι επιστημονικές μέθοδοι, έστω και αν αποφεύγουν σκόπιμα και μεθοδευμένα, να με ενημερώσουν για την συμμετοχή την οποία ποτέ και δεν αρνήθηκα.

Σε διαφορετική περίπτωση δεν πρόκειται για άδολη δημοσκόπηση αλλά για προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης και δημιουργίας εντυπώσεων προς όφελος των ευνοημένων – πελατών της δημοσκόπησης.

Η εκλογική απήχηση αποτυπώνεται στην κάλπη με την έκφραση του λαού, δεν χαλκεύεται από κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις, για αυτό και αποτελεί την μόνη ασφαλή μέτρηση».

Διαβάστε Επίσης:
Ποιόν θέλετε για Περιφερειάρχη και ποιόν για δήμαρχο Άργους