ΚοινωνίαΑρχείο

Δραστήριος ο Σταθμός Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Άργους

Η 14η Ιουλίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, στην οποία τιμάται ο εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύεται προσφέροντας χωρίς ανταμοιβή λίγο από το χρόνο του και το αίμα του. Στόχος της ημέρας αυτής είναι η προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών και η ενθάρρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, που για το 2018  έχει αναλάβει η χώρα μας, ο Σταθμός Αιμοδοσίας της Ν.Μ. Άργους συμμετείχε με τις παρακάτω δράσεις στις οποίες το κοινό ανταποκρίθηκε με ευαισθησία:

  • Σάββατο 2 Ιουνίου: Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ναύπλιο σε συνεργασία με τη Λέσχη LIONS Αθηνών Πολιτεία, το Λιμεναρχείο Ναυπλίου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου
  • Τρίτη και Τετάρτη 6 Ιουνίου: Εθελοντική Αιμοδοσία στην Ερμιόνη σε συνεργασία με τον Μουσικό Σύλλογο Ερμιόνης
  • Πέμπτη 7 Ιουνίου: Ομιλία στην Παλαιά Επίδαυρο
  • Σάββατο 9 Ιουνίου: Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των επτά δημοτικών σχολείων Δήμου Άργους
  • Κυριακή 10 Ιουνίου: Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιάς Επιδαύρου
  • Σάββατο 16 Ιουνίου: Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Επιδαύρου
  • Δευτέρα 18 και Τετάρτη 20 Ιουνίου: Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με τον σύλλογο ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ στο Ναύπλιο
  • Τετάρτη 27 Ιουνίου: Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άριας.

Διαπιστώθηκε ότι η ευαισθησία και η ανταπόκριση των πολιτών ήταν πολύ μεγάλη.

Για τον μήνα Ιούλιο, έχει προγραμματιστεί απογευματινή εθελοντική Αιμοδοσία για τις ημέρες Δευτέρα 16/7/18 και Τετάρτη 18/7/18 από τις 5μμ έως τις 8μμ στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος».

Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές αιμοδότες μπορούν καθημερινά να επισκέπτονται το Σταθμό Αιμοδοσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους από τις 9πμ έως τις 1μμ.