Site icon Αρχείο anagnostis.org

Βγάζουν γεμάτο κολοβακτηρίδια το νερό του Άργους!

Γεμάτο κολοβακτηρίδια το νερό του Άργους

Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών ξαναχτυπά και φέτος με μία περιοδική έκθεση στην οποία αναφέρονται τα αποτελέσματα δειγματοληψιών σε παραλίες και υδάτινους πόρους. Από 118 δείγματα πόσιμου νερού που ελήφθησαν, τα 52 βρέθηκαν ακατάλληλα, ενώ από τις 233 παραλίες που ελέχθησαν, οι 99 βρέθηκαν ακατάλληλες.

Σε ότι αφορά την Αργολίδα οι αναλύσεις πόσιμου νερού έβγαλαν ακατάλληλο προς πόση το νερό σε κεντρικές περιοχές του Άργους αλλά και σε Νέα Κίο, εμφανίζοντάς το να συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό από κολοβακτηρίδια κοπράνων και άλλων βλαβερών απαγορευμένων σωματιδίων.

Το ίδιο ισχύει και για δειγματοληψίες που πάρθηκαν σε Λυγουριό και Παλαιά Επίδαυρο, ενώ αντίθετα σε Νέα Επίδαυρο, Ναύπλιο και Τολό, το νερό κρίθηκε κατάλληλο προς πόση, με βάση την εξέταση των δειγμάτων από το ΠΑΚΟΕ.

Οι δειγματοληψίες και οι αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν από 1η Μαϊου έως 15 Ιουνίου.

Εξετάστηκαν επίσης παραλίες στο Πορτοχέλι, όπου τα αποτελέσματα είναι κάπως …μπερδεμένα αφού οι ίδιες παραλίες, σύμφωνα με τους πίνακες που δίνει στη δημοσιότητα το ΠΑΚΟΕ, εμφανίζονται να είναι κατάλληλες και ακατάλληλες για κολύμπι ταυτόχρονα!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ

Exit mobile version