ΚοινωνίαΑρχείο

Μπάχαλο με τους δασικούς χάρτες στην Αργολίδα: Άλλοι στο τρέξιμο και άλλοι σφυρίζουν αδιάφορα!

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε νομοθετική πρωτοβουλία για παράταση στην ανάρτηση των δασικών χαρτών και την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες, αλλά και στη δυνατότητα των δήμων να οριοθετήσουν τα όρια οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων στα χαρτογραφικά υπόβαθρα που χρησιμοποιούνται για την κατάρτισή τους.  

Στην περίοδο έως 27 Αυγούστου θα ολοκληρώσουν την οριοθέτηση οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων 15 Δήμοι οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν για την πραγματοποίηση της υποχρέωσης αυτής αλλά είχαν εκκρεμότητες, στους οποίους είναι ο Δήμος Άργους – Μυκηνών και ο Δήμος Ναυπλιέων.

Στους 29 Δήμους που δεν έχουν κάνει καμία κίνηση, δείχνοντας και τη μεγαλύτερη αδιαφορία για τα δικαιώματα των δημοτών τους και για τη θεσμική τομή των δασικών χαρτών, συγκαταλέγεται και ο Δήμος Επιδαύρου.

Πρόκειται για μια ακόμα παράταση για εξυπηρέτηση των δήμων που έχουν ιδιαίτερα καθυστερήσει. Οι μέχρι σήμερα παρατάσεις έχουν αποδώσει στο να έχουν συμμορφωθεί σχεδόν 300 δήμοι, ενώ μέχρι πριν 1,5 χρόνο το είχαν κάνει μόνο 36 δήμοι.

Η παράταση δίνεται έπειτα από πολλά αιτήματα φορέων και πολιτών κατά την τελευταία εβδομάδα, για την ελάφρυνση των υπηρεσιών, οι οποίες δέχτηκαν μεγάλη προσέλευση κόσμου σήμερα τελευταία μέρα, καθώς και για την εξυπηρέτηση κατοίκων εσωτερικού και εξωτερικού που θα επισκεφθούν για τις καλοκαιρινές διακοπές τις περιοχές όπου υπάρχουν τα ακίνητα ενδιαφέροντός τους.