ΠολιτισμόςΑρχείο

Άγνωστες πτυχές από την ζωή του Σεραφείμ (Vid)

Το Σάββατο στις 4 Αυγούστου, το σωματείο «ΤΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Ασίνης & Αγίας Παρασκευής», τίμησε ένα χρόνο από την απώλειά του, τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Κώστα Σεραφείμ.

Βασική ομιλήτρια ήταν η εγγονή του Κώστα Σεραφείμ, Σιμπίλε Μπουτσικάρη η οποία παρουσίασε  τη ζωή, τη δημοσιογραφική πορεία αλλά και την κοινωνική προσφορά του στον τόπο του, την Ασίνη και όλη την Αργολίδα.

Η Ασίνη για τον Σεραφείμ

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Τρίπολης Γιάννης Γαλανόπουλος μίλησε για την πολύχρονη σχέση του με τον Κώστα Σεραφείμ, για το ποιος ήταν ο δημοσιογράφος-ανταποκριτής αθηναϊκών εφημερίδων, πως «ετρεχε» για το ρεπορτάζ, ενώ θυμήθηκε μεγάλα γεγονότα που είχαν καλύψει μαζί για τον Αθηναϊκό Τύπο.

Επόμενος ομιλητής ήταν ο δημοσιογράφος και εκδότης του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και του anagnostis.org ο Άκης Γκάτζιος, που  αναφέρθηκε κι αυτός, στη φιλική-και συναδελφική – σχέση του με  τον Κώστα Σεραφείμ και ανέφερε διάφορα περιστατικά και στιγμιότυπα  για να δείξει το πάθος, την αντικειμενικότητα, την επιμονή  και το μεράκι του Κώστα για τη δημοσιογραφία  και την αλήθεια.

Η Ασίνη για τον Σεραφείμ

Η συντονίστρια της εκδήλωσης, εκπαιδευτικός και μέλος του σωματείου μας, Κατερίνα Κονίδα, με παραστατικό τρόπο σκιαγράφησε το λαογραφικό έργο του Σεραφείμ, έχοντας ως αφορμή το βιβλίο του «Λαογραφικά της Αργολίδας». Μάλιστα επέλεξε χαρακτηριστικά αποσπάσματα του βιβλίου και τα ανάγνωσε.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιώργος Γαβρήλος, ο πρώην νομάρχης Αργολίδας Τάσος Σαλεσιώτης, κ.α.

Η Ασίνη για τον Σεραφείμ

Απόσπασμα από ντοκιμαντέρ του Γιώργου Ζέρβα:

Κάποιες από τις τοποθετήσεις του πάνελ:

Videos: 
Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Ασίνης & Αγίας Παρασκευής «Το Καστράκι»

Διαβάστε Επίσης:
Η Ασίνη ανακάλυψε τον Σεραφείμ
Τα λαογραφικά του Σεραφείμ, παρακαταθήκη για τον τόπο