ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τατούλης: Ανεξάρτητη και στις εκλογές του 2019 η «Νέα Πελοπόννησος»

“Αυτός ο τόπος οφείλει με τους πολίτες πρώτα και κύρια, να επιβάλλει τη συνεννόηση και την συνεργασία των δύο διαφορετικών κόσμων, των πολιτικών κομμάτων σε αυτόν τον τόπο” τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων της 48ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας την Τρίτη 14 Αυγούστου 2018 και σημείωσε ότι “αυτός ο τόπος δεν ανήκει ούτε στους μεν, ούτε στους δε. Αυτός ο τόπος ανήκει σε όλους εμάς και έχουμε βαθύτατη υποχρέωση, συνυπολογίζοντας την ευθύνη που έχουμε, να βρούμε έναν τρόπο για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του”.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης τόνισε ότι δεν ήταν ένα αποτέλεσμα που ήρθε γιατί παραχωρήθηκε κάτι από την μία ή την άλλη πλευρά. “Αποτέλεσε ένα σημαντικό παράδειγμα μίας σοβαρής συνεργασίας και επεξεργασίας όλων των μεγάλων θεμάτων που μας απασχολούν. Νομίζω πώς σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, θα πρέπει να καταλάβουν τα κόμματα πώς πρέπει να μείνουν μακριά από τις Αυτοδιοικητικές διαδικασίες. Οι πολίτες διακρίνονται από την ικανότητά τους να επιλέγουν αυτούς και αυτές που μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματά τους. Τα μακριά χέρια των κομμάτων μέχρι τώρα δεν έχουν βοηθήσει προς αυτή την διαδικασία και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο ουσιαστικά μας οδήγησε στην κρίση”.

Ανεξάρτητη η υποψηφιότητα της «Νέας Πελοποννήσου» στις Περιφερειακές εκλογές του 2019

Ο Πέτρος Τατούλης ανακοινώνοντας για μια ακόμη φορά την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του συνδυασμού “Νέα Πελοπόννησος” στις Περιφερειακές εκλογές του 2019 σημείωσε ότι «διαβουλευόμαστε για όλα τα μεγάλα ζητήματα που μας αναλογούν και τα οποία δεν μας τα χορηγεί κανένας. Είναι αποτέλεσμα των διεκδικήσεων και της σοβαρότητας, που η Περιφέρεια Πελοποννήσου μαζί με τους πολίτες έχουν θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη βάση ενός συγκεκριμένου και συγκροτημένου προγράμματος για την Πελοπόννησο της επόμενης 20ετίας”.

“Εκείνο που πρέπει να ενδιαφέρει είναι η αποτελεσματικότητα των ευθυνών που εμείς αναλαμβάνουμε να υλοποιήσουμε. Από λόγια έχει χορτάσει αυτός ο τόπος” τόνισε ακολούθως ο Πέτρος Τατούλης και υπογράμμισε ότι εκείνο που ενδιαφέρει όλους τους πολίτες είναι να βρεθεί ένας δρόμος ασφάλειας, ένας δρόμος μετριοπάθειας και αποτελεσματικότητας. “Γιατί η πολιτική και το πολιτικό έργο δεν μπορούν να μετρηθούν με τις καλές προθέσεις, αλλά εκτιμώνται με το αποτέλεσμα της προσπάθειας”.

Συνεπής η Περιφέρεια Πελοποννήσου στις δεσμεύσεις της για την Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας

“Χαίρομαι που ο Πρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου τόνισε ότι η Περιφερειακή Αρχή στάθηκε συνεπής στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στην περσινή έκθεση. Αυστηρά και με συνέπεια, είναι καιρός να δούμε διαφορετικά την εξέλιξη και την ανάδειξη της Παμπελοποννησιακής Έκθεσης και της Εμποροπανήγυρης της Τεγέας” δήλωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι “θα πρέπει να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις περισσότερου επαγγελματισμού, να δημιουργήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε ένα όραμα, γιατί το θαυμάσιο Πάρκο που μας κληρονόμησαν οι Πρόγονοι μας θα πρέπει να αξιοποιηθεί με τα σημερινά δεδομένα”.

Ο κ. Τατούλης επανέλαβε επίσης την πρότασή του, ώστε μαζί με όλους τους θεσμικούς φορείς, να δημιουργηθεί ένα νέο δεδομένο για την ανάπτυξη αυτού του χώρου. Θα πρέπει να βρεθούν πολλοί άνθρωποι που θα θελήσουν να επιχειρήσουν μέσα στο καταστατικό πλαίσιο που έχει διαμορφώσει εδώ και πολλές εικοσαετίες ο Τεγεατικός Σύνδεσμος. “Με απόλυτο σεβασμό σε αυτές τις καταστατικές αρχές θα πρέπει να δώσουμε την δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα αξιοποίησης του Πάρκου αυτού. Χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο ΣΔΙΤ για την ανάπτυξη και την αξιοποίηση αυτής της τεράστιας περιουσίας που ανήκει στον Τεγεατικό.

Η δεύτερη πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου είναι μαζί με τον Τεγεατικό, την επόμενη χρονιά αυτή η Έκθεση, που σχετίζεται με την παράδοση, να βρει έναν τρόπο επέκτασης. “Μπορούμε σε αυτόν τον χώρο, του χρόνου πριν την μεγάλη γιορτή της Τεγεάτισσας Παναγιάς, να κάνουμε και άλλες θεματικές στοχευμένες εκθέσεις, έτσι ώστε να κορυφώσουμε αυτό το γεγονός μέσα από μία σειρά γεγονότων που θα δώσουν μεγαλύτερη δυναμική σε αυτό που εμείς θεωρούμε ως κόσμημα στην περιοχή μας”.

Στήριξη της Περιφέρειας προς τους παραγωγούς

Η Περιφέρεια έχει, σύμφωνα με τον Πέτρο Τατούλη, αναλάβει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της έκθεσης, όπου φιλοξενεί παραγωγούς από όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους φιλοξενεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Τους έχει μειώσει τελείως το κόστος και τις δαπάνες φιλοξενίας.

“Δεν είναι πρόβλημα ότι εδώ καλοδεχόμαστε και τιμούμε, απλώς και μόνο τους Τεγεάτες. Εδώ ερχόμαστε και τιμούμε τον σκληρό πυρήνα εκείνων των ανθρώπων που κινήθηκαν πριν 135 χρόνια για να δημιουργήσουν την παράδοση, για να δημιουργήσουν έναν θεσμό που σήμερα τον τιμάμε με τον καλύτερο τρόπο” ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ολοκληρώνοντας την ομιλία του.