ΨυχαγωγίαΑρχείο

Το νέο Assassin’s Creed ζωντάνεψε την Αρχαία Αθήνα! – Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο…

Όσο πλησιάζουμε στις 5 Οκτωβρίου, ημέρα κυκλοφορίας του «Assassin’s Creed: Odyssey», τόσο πιο ενδιαφέρουσες εικόνες και πληροφορίες για το παιχνίδι μοιράζεται μαζί μας η δημιουργός του, Ubisoft, η οποία για τις ανάγκες του παιχνιδιού επιχείρησε να «ξαναχτίσει» την Αθήνα του 431 π.Χ. Και όπως φαίνεται με μεγάλη επιτυχία, τουλάχιστον ως προς τα γραφικά, γιατί για τα υπόλοιπα δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι.

Η Αθήνα είναι η μεγαλύτερη και πιο λεπτομερής πόλη του παιχνιδιού. Η ομάδα της Ubisoft Quebec μελέτησε πολλές διαφορετικές ιστορικές πηγές και επισκέφθηκε την Αθήνα, τη Σπάρτη, τους Δελφούς και πολλά άλλα μέρη της χώρας για να αποκτήσει την αίσθηση του χώρου. Οι σχεδιαστές χώρισαν την Αθήνα σε γειτονιές, όπως εκείνη των αγγειοπλαστών (ο γνωστός μας Κεραμεικός) , των μαρμαροτεχνιτών ή των υφαντουργών, και πως η κάθε γειτονιά είχε τον δικό της τρόπο ζωής. Βλέπουμε γλύπτες να εργάζονται, ρήτορες να αγορεύουν στην Πνύκα, παράσταση τραγωδίας στο Θέατρο του Διονύσου κ.α.

Φυσικά η Ακρόπολη είναι το κομβικό σημείο στο οποίο έχει δοθεί μεγάλη προσοχή. Όσες ψηφιακές αναπαραστάσεις των μνημείων της κι αν έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια, στο «Assassin’s Creed: Odyssey» ζωντανεύει με έναν τρόπο που δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος μέχρι σήμερα.