ΟικονομίαΑρχείο

Επένδυση μαμούθ στην Ερμιονίδα

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης και της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την μεγάλη επένδυση στην Ερμιονίδα, το Kilada Hills.

Σύμφωνα με την απόφαση η συνολικής επιφάνειας 1.131.033,59 τ.μ. πολεοδομούμενη έκταση χωρίζεται σε δυο περιοχές: 

Στην πρώτη περιοχή συνολικής επιφάνειας 1.123.009,27 τ.μ προβλέπεται παραθεριστική κατοικία Ξενοδοχεία και Κέντρα Αναζωογόνησης, Περίθαλψη, Αθλητικές εγκαταστάσεις, Εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής, Εμπορικά καταστήματα, και Χώροι συνάθροισης κοινού. Επιπλέον στην περιοχή αυτή χωροθετείται και οργανώνεται λειτουργικά γήπεδο γκολφ 18 οπών, σε έκταση επιφανείας 869.511 τ.μ., Η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση κτιρίων κύριας και βοηθητικής χρήσεως στην έκταση του γηπέδου γκολφ δεν μπορεί να υπερβεί τα 5.000 τ.μ. 

Στην δεύτερη περιοχή επιφανείας 8.024,32 τ.μ., επιτρέπεται η χρήση της «Παραθεριστικής κατοικίας» καθώς και «Εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής» μόνο για την εξυπηρέτηση της παραθεριστικής κατοικίας του παραθεριστικού-τουριστικού χωριού.

Kilada Hills

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της πώλησης από την DCI στην Grivalia του Aman Zoe στο Πόρτο Χέλι, έναντι 5,8 εκατ. ευρώ + 76,5 εκατ. ευρώ, καθώς οι αγοραστές αναλαμβάνουν όλες τις υφιστάμενες δανειακές υποχρεώσεις, η Grivalia απέκτησε 20 προνομιακά οικόπεδα στο έργο Kilada Hills της DCI έναντι τιμήματος 10 εκατομμυρίων ευρώ.