ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Μία επιπλέον λύση στο πρόβλημα συνδεσιμότητας του Ναυπλίου

Η ελπίδα της τουριστικής αναβίωσης ορισμένων τμημάτων του σιδηροδρόμου βάζει στο τραπέζι προτάσεις, η υλοποίηση των οποίων εξαρτάται από τη βιωσιμότητά τους. Ένα κομμάτι του δικτύου που εκτιμάται ότι μπορεί να προσελκύσει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον είναι το τμήμα Κόρινθος – Ναύπλιο, για το οποίο απαιτούνται παρεμβάσεις ανάταξης ύψους τουλάχιστον 7 εκατομμυρίων ευρώ. 

Μιλώντας στο «Βήμα» ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος μεταφέρει τη θερμή υποστήριξη όλων των πολιτών της Αργολίδας στην προοπτική της επαναλειτουργίας του. Σήμερα, ο τρίτος τουριστικός προορισμός της ηπειρωτικής Ελλάδας που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών 365 ημέρες τον χρόνο συνδέεται μόνο οδικώς με την υπόλοιπη Ελλάδα και μάλιστα μέσω ενός απαρχαιωμένου δικτύου.

«Το πρόβλημα συνδεσιμότητας είναι διαχρονικό και για εμάς είναι εξαιρετικά σοβαρό το αίτημα, όχι μόνο για λόγους τουριστικούς, αλλά και για τους κατοίκους, καθώς και το τμήμα Άργος – Ναύπλιο εκτιμώ ότι μπορεί να έχει κίνηση όλον τον χρόνο» επισημαίνει ο δήμαρχος. Στοχεύοντας στην ενίσχυση της ελκυστικότητας του δρομολογίου για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και τις άλλες σιδηροδρομικές εταιρείες που θα μπουν σταδιακά στο δίκτυο, η δημοτική αρχή ανέλαβε τη χρηματοδότηση μελέτης σκοπιμότητας, το κόστος της οποίας εκτιμάται περί τις 30.000 ευρώ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Βήματος ΕΔΩ