ΡεπορτάζΑρχείο

Βρετανικό περιοδικό βράβευσε αρχιτεκτονικό γραφείο από το Άργος

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Studio 2Pi Architecture του Παναγιώτη Παπασωτηρίου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Νικηταρά 8 στο Άργος, βραβεύτηκε από το Βρετανικό περιοδικό BUILD στην κατηγορία του καινοτόμου σχεδιασμού για το 2018.

Το βραβείο αυτό επιβραβεύει την πορεία του γραφείου τα τελευταία χρόνια με έργα που είναι είτε υπό κατασκευή, είτε έχουν ολοκληρωθεί και έχουν και αυτά με τη σειρά τους τιμηθεί σε ανάλογους διαγωνισμούς.

Είναι σημαντική μάλιστα η επιβράβευση γραφείων που έχουν την έδρα τους εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων και προσπαθούν να παραγάγουν αρχιτεκτονικό έργο με κύριο μέλημα την ποιότητα και την ειλικρίνεια.

Τα βραβεία Build είναι αφιερωμένα στην ανακάλυψη και επιβράβευση των καλύτερων τεχνικών και καινοτομιών, σχεδιασμού και εξυπηρέτησης από τον διεθνή κατασκευαστικό και κτηματομεσιτικό κλάδο. Διεξάγονται όλο το χρόνο και απευθύνονται σε όλους τους τομείς της κατασκευής. Υπάρχουν κατηγορίες βραβείων για όλο το φάσμα των εργασιών, αναγνωρίζοντας όλα τα επίπεδα, από αρχιτέκτονες και προμηθευτές μέχρι κορυφαίους διευθύνοντες συμβούλους.

Βρετανικό περιοδικό βράβευσε αρχιτεκτονικό γραφείο από το Άργος

Όπως δηλώνει ο Παναγιώτης Παπασωτηρίου: «Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή της αρχιτεκτονικής πρέπει και μπορεί να πραγματώνεται παντού, έτσι και αλλιώς το δομημένο περιβάλλον βρίσκεται γύρω μας όπου και αν υπάρχει η ανθρώπινη παρουσία».  

«Η προσπάθεια για εξωστρέφεια του παραγόμενου έργου του γραφείου είναι συνεχής και μας έχει οδηγήσει σε έργα εκτός Ελλάδας με το Λονδίνο να είναι ο πρώτος (και ευχόμαστε όχι ο τελευταίος) σταθμός!», συμπληρώνει ο αρχιτέκτονας από το Άργος.

Παρακάτω δείτε κάποια από τα έργα που πιστεύεται πως συνέβαλαν στην βράβευση του γραφείου:

2 Κατοικίες, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Το μωσαϊκό του Greenford Gardens

Η πρόταση προϋποθέτει την κατεδάφιση του υπάρχοντος μπανγκαλόου και των ισόγειων αποθηκών στο περιβάλλοντα χώρο και στη συνέχεια ανέγερση 2 όμορων διώροφων κατοικιών τριών υπνοδωματίων με ανεξαρτήτους κήπους, χώρους αναψυχής και θέσεις στάθμευσης.

Ο σχεδιασμός μας προσπαθεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του οικοπέδου προτείνοντας αύξηση της πυκνότητας στέγασης με παράλληλη παροχή άριστης ποιότητας υλικών με πρακτικές βιώσιμης κατασκευής.

Το έργο έχει λάβει άδεια δόμησης από το 2017 και αναμένεται η έναρξη της κατασκευής.

Σύνδεσμος: https://www.s2pia.com/gr-2-units-london-uk.

Βρετανικό περιοδικό βράβευσε αρχιτεκτονικό γραφείο από το Άργος

Προσθήκη 01, Ανυφί, Ελλάδα: Επανακατοίκηση

Η επιθυμία για μετεγκατάσταση μιας οικογένειας στο τόπο καταγωγής του ενός μέλους δημιούργησε την ανάγκη προσθήκης περισσότερων χώρων στην υπάρχουσα κατοικία.

Η ανεμπόδιστη θέα 180 μοιρών στο κάμπο της Αργολίδας με τις οροσειρές να καθορίζουν τα όρια της είναι η πρώτη ένδειξη ότι πλέον η ζωή και η καθημερινότητα της οικογένειας έχει αλλάξει.

Ο χαλύβδινος σκελετός της προσθήκης καθ’ ύψος με επένδυση τσιμεντοσανίδας και ξυλείας Mahogany συνθέτουν ένα τεχνολογικά πρωτοπόρο έργο που θέλει να σεβαστεί αλλά και να προσθέσει στην υφιστάμενη κατοικία και αξιόλογο αρχικό σχεδιασμό.

Το έργο έχει ολοκληρωθεί και θα παρουσιασθεί σύντομα αναλυτικά έπειτα από φωτογράφιση όλων των χώρων.

https://www.s2pia.com/gr-extension-01-anyfi-greece.

Βρετανικό περιοδικό βράβευσε αρχιτεκτονικό γραφείο από το Άργος

Αγία Κυριακή 01, Ναύπλιο, Ελλάδα

Η πρώτη κατοικία που συνδυάζει τις προσπάθειες της ομάδας F4 Construction που δημιουργήθηκε για να εφαρμόσει την ολιστική προσέγγιση της διαδικασίας σχεδιασμού, κατασκευής και διάθεσης νέων κατασκευών.

Το έργο συνδυάζει από την αρχική του έμπνευση το συνδυαστικό σχεδιασμό που προέρχεται από τις ειδικότητες της ομάδας μελέτης και υλοποίησης. Η προσπάθεια μας βαδίζει στο τρίπτυχο έμπνευση + σχεδιασμός + εφαρμογή.

Η ομάδα μελέτης θα ενεργήσει και ως φορέας εφαρμογής και υλοποίησης διασφαλίζοντας την συνέπεια, συνέχεια και ποιότητα του σχεδιασμού.

https://www.s2pia.com/gr-agia-kiriaki-01-nafplio-greece.

Βρετανικό περιοδικό βράβευσε αρχιτεκτονικό γραφείο από το Άργος

Villa Melana,Τυρός, Ελλάδα

Το έργο αυτό έγινε σε συνεργασία με την Αρχιτέκτονα Βάλια Φούφα. Όλα ξεκίνησαν από ένα στιγμιότυπο.

Σε οικόπεδο με έντονη κλίση και ανεμπόδιστη θέα προς το πέλαγος, μια εξοχική κατοικία προστατεύει από τον ήλιο και τον άνεμο και ηρεμεί υπό το φως των αστεριών. Στο μοναδικό φυσικό πλάτωμα του οικοπέδου τοποθετείται το κτήριο για να επιτευχθεί η μικρότερη δυνατή επέμβαση στο ανάγλυφο.

Ούτως ή άλλως η απεραντοσύνη της θάλασσας και η γραμμή του ορίζοντα που δεν μπορεί να καταγραφεί δίχως την κίνηση του κεφαλιού είναι τόσο καθηλωτικές που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να καδραριστεί κάποιο τμήμα τους. Το κτήριο ορίζεται από 3 όγκους και αναπτύσσεται παράλληλα στις υψομετρικές γραμμές. Η τελική του μορφή προκύπτει από την διάσπαση ενός ενιαίου επιμήκη όγκου με την μετατόπιση του κεντρικού του τμήματος προς την ανατολή.

Το κτίριο απέσπασε στα Αρχιτεκτονικά Βραβεία ‘ΔΟΜΕΣ 2015’ το πρώτο Βραβείο (κατ’ ισοβαθμίαν) στην κατηγορία.

‘Καλύτερο πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα των ετών 2010 – 2014’.

Βρετανικό περιοδικό βράβευσε αρχιτεκτονικό γραφείο από το ΆργοςΣτιγμιότυπα από την κατοικία – Φώτο Εριέτα Ατάλη

https://www.s2pia.com/gr-villa-melana-tiros-greece.