ΚοινωνίαΑρχείο

Στέλιος Κυριακού για το αδέσποτο στην Ασκληπιού: Ο Δήμος Ναυπλιέων έδρασε μέσα σε 25 λεπτά!

Από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα στο περιστατικό ο Δήμος Ναυπλιέων, σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει ο Στέλιος Κυριακού, αναφορικά με το τραυματισμένο αδέσποτο σκυλί που βρέθηκε στην οδό Ασκληπιού το πρωί της Δευτέρας (3/9).

25 λεπτά χρειάστηκαν μέχρι να επιληφθεί του συμβάντος ο Δήμος, από την στιγμή που ενημερώθηκε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του γνωστού για την φιλοζωική του δράση, τέως προέδρου του φιλοζωικού συλλόγου Ναυπλίου, και μέλους της 5μελούς επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων του δήμου.

Εν τω μεταξύ είχαν υπάρξει καταγγελίες από πολίτες για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων από τον Δήμο και μη τήρηση των προβλεπόμενων από το νόμο.

Αναλυτικά τα όσα αποκαλύπτει ο Στέλιος Κυριακού:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας στο περιστατικό με την ”Μανούλα” , το σκυλί που βρέθηκε χτυπημένο στην οδό Ασκληπιού στο ύψος του Lidl στο Ναύπλιο: 

Ο δήμος Ναυπλίου ενημερώθηκε από την κυρία Κασάνδρα , περαστική από το σημείο , για το περιστατικό στις 10:30 και ακριβώς στην ίδια ώρα ενημερώθηκα και εγώ ως μέλος της πενταμελούς επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων του δήμου μας. 

Σε λιγότερο από πέντε λεπτά είχε ενημερωθεί η ομάδα περισυλλογής αδέσποτων του δήμου μας και εγώ προσωπικά επικοινώνησα , εκ μέρους του δήμου με την κτηνίατρο κα Γιαννακούλη Δήμητρα όπου το κτηνιατρείο της βρίσκεται στα 50 μέτρα από εκεί που βρισκόταν το χτυπημένο ζώο. 

Παρότι ο δήμος δεν συνεργάζεται αυτή την περίοδο με το εν λόγο κτηνιατρείο , θεωρήσαμε πως δεν έπρεπε να χαθεί χρόνος και επιλέξαμε την κα Γιαννακούλη να πράξει τις πρώτες βοήθειες στο ζώο. 

Το αυτοκίνητο του δήμου που χρησιμοποιούμε σε αυτές τις περιπτώσεις και φέρει ειδικό κλουβί στο πίσω μέρος, ήταν αρκετά μακριά και με εντολή του κυρίου Οικονόμου, προϊστάμενου του τμήματος καθαριότητας του δήμου μας, επιστρατεύτηκε ένα άλλο αμάξι που εργαζόταν κοντά στην περιοχή ώστε να μην χαθεί χρόνος με δεδομένο ότι είχε να διανύσει μόλις 50 μέτρα με το σκυλί, προκειμένου να φτάσει στο κτηνιατρείο. 

Την Βάλια (η κοπέλα με τα κόκκινα μαλλιά που φαίνεται στο βίντεο), την κάλεσα εγώ στο τηλέφωνο γιατί γνωρίζω πως ταΐζει τα σκυλιά της περιοχής και αφού αυτά την γνωρίζουν, θα ήταν πολύτιμη η βοήθειά της στους υπαλλήλους του δήμου ώστε να βάλουν το σκυλί πάνω στο αυτοκίνητο. 

Ο κύριος που βλέπετε στο βίντεο, όπου το όνομα αυτού είναι Σωτήρης, είναι ο βοηθός της κτηνιάτρου, κας Γιαννακούλη, που είχε ενημερωθεί από εμένα και περίμενε να περιθάλψει το ζώο για λογαριασμό του δήμου. 

Στις 10:55 με κάλεσε εκ νέου η κα Κασάνδρα να μου πει ότι πήραν το χτυπημένο ζώο και θα ήθελε να μάθει σε ποιο κτηνιατρείο θα το μεταφέρουν, που σημαίνει ότι εκείνη την ώρα, το ζώο ΔΕΝ βρισκόταν πια στο δρόμο αβοήθητο…… 

Μετά από παράκληση της εθελόντριας Βάλιας, το ζώο μεταφέρθηκε, από τους υπαλλήλους του δήμου, στο κτηνιατρείο του κυρίου Ταμπάκη γιατί ήταν ο γιατρός που το παρακολουθούσε και γνώριζε το ιστορικό του. 

Αφού βγήκε η διάγνωση και ο κτηνίατρος πρότεινε περιορισμό, ο δήμος Ναυπλίου παρενέβη εκ νέου και δήλωσε την επιθυμία να το φιλοξενήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει φτιάξει τελευταία. 

Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το συγκεκριμένο ζώο έχει στειρωθεί και εμβολιαστεί με δαπάνη του δήμου Ναυπλίου πριν από δύο χρόνια…

Για όσους δεν κατάλαβαν ή δεν θέλουν να καταλάβουν για δικούς τους λόγους , ο δήμος Ναυπλίου ήταν ΔΙΠΛΑ στο περιστατικό από την πρώτη στιγμή που του έγινε γνωστό, με ότι μέσα διέθετε, δεδομένης της πίεσης του χρόνου για την ζωή του ζώου!!! 

Παρακαλώ, αν κάποιος από εσάς γνωρίζει έναν δήμο σε αυτή τη ΧΩΡΑ, που έχει δράσει σε περιστατικό ζώου , πιο γρήγορα από τα 25′ λεπτά που έκανε ο δικός μας δήμος, να μας ενημερώσει ώστε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί του και να γίνουμε καλύτεροι!!!!!»