ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Η πρώτη προεκλογική κόντρα Νίκα – Τατούλη

Την αντίθεση σχετικά με την πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για δημιουργία πρότυπου campus Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, σε  τμήμα του στρατοπέδου Καλαμάτας «Παπαφλέσσα», εξέφρασε  ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους. 

«Η θέση του Δήμου Καλαμάτας είναι ότι το στρατόπεδο Παπαφλέσσα πρέπει να παραμείνει για στρατιωτικούς σκοπούς» τόνισε ο κ. Νίκας, με αφορμή ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με την οποία, ο κ. Τατούλης κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένο, «πρότεινε την παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου Καλαμάτας “Παπαφλέσσα” στην Περιφέρεια με σκοπό τη δημιουργία πρότυπου campus Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες»,.

«Αν θέλουμε την ενίσχυση και την ενδυνάμωση, όπως έχει διακηρυχθεί, της 120 ΠΕΑ, ας λειτουργήσει το στρατόπεδο της Καλαμάτας συμπληρωματικά με αυτήν», συμπλήρωσε ο κ. Νίκας για να καταλήξει: «Υπάρχουν θέσεις γι” αυτό, η πόλη έχει συγκεκριμένη θέση. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να γίνει οτιδήποτε, χωρίς να ερωτηθεί η πόλη. Η χρησιμοποίηση του στρατοπέδου για προνοιακούς σκοπούς με εμβάλλει σε ανησυχίες».

Να σημειωθεί πως οι φήμες για πιθανή υποψηφιότητα του δημάρχου Καλαμάτας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ολοένα και φουντώνουν, με τον ίδιο να μην έχει αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο, καθώς όπως όλα δείχνουν, σε περίπτωση που θέσει υποψηφιότητα για Περιφερειάρχης, θα έχει και την στήριξη από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.