ΚοινωνίαΑρχείο

Καλύτερο κρεβάτι με ελαιόλαδο απ’ ότι με βιάγκρα!

Μια εβδομαδιαία κατανάλωση ελαιολάδου μπορεί να φανεί αποτελεσματικότερη από σκευάσματα σαν το βιάγκρα σε ότι αφορά την ενίσχυση των επιδόσεων των ανδρών στο κρεβάτι, αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού “Ιndependent” παραπέμποντας σε έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών και σε Ελληνες επιστήμονες.

Σύμφωνα με τη σελίδα mikrometoxos.gr που αναδημοσίευσε το ρεπορτάζ, οι μελετητές κατέληξαν ότι μόλις 9 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο είναι αρκετές για να μειώσουν το πρόβλημα της σεξουαλικής δυσλειτουργίας κατά περίπου 40% και να κρατήσουν σε καλά επίπεδα την τεστοστερόνη.

Η μελέτη έγινε σε 660 άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 67 χρόνια. Το συμπέρασμα ήταν ότι εκείνοι που υιοθέτησαν μια διατροφή μεσογειακού τύπου -πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, όσπρια, ψάρια και ξηρούς καρπούς, καθώς και ελαιόλαδο- είχαν πολύ λιγότερα ζητήματα σεξουαλικής φύσης και πολύ καλύτερη εικόνα στο υπνοδωμάτιο.

Η επικεφαλής της μελέτης δρ Χριστίνα Χρυσοχόου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δήλωσε ότι η διατροφή και η άσκηση αποδείχτηκαν καθοριστικής σημασίας για τη βελτίωση της σεξουαλικής ικανότητας της μέσης ηλικίας και των ηλικιωμένων ανδρών.

«Οι άνδρες που ακολουθούν μεσογειακή διατροφή -ιδιαίτερα αν καταναλώνουν πολύ ελαιόλαδο- βλέπουν τον κίνδυνο ανικανότητας να υποχωρεί κατά 40% σε μεγαλύτερη ηλικία», είπε η ερευνήτρια. Πρόσθεσε δε ότι οι μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να αποδειχθούν πιο επωφελείς για όσους αναζητούν μακροπρόθεσμες λύσεις· ενώ το βιάγκρα, που δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1990 και τώρα είναι διαθέσιμο χωρίς συνταγή στο Ηνωμένο Βασίλειο, βοήθησε μεν τη σεξουαλική ζωή εκατομμυρίων, οι παρενέργειες όμως περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, πόνους στην πλάτη και διαταραχές στην όραση.

«Η μεσογειακού τύπου διατροφή διατηρεί τα αγγεία υγιή και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, υψηλής αρτηριακής πίεσης και παχυσαρκίας. Στους δε άνδρες προσφέρει μακροπρόθεσμη λύση χωρίς να παίρνουν φάρμακα» συμπλήρωσε καταλήγοντας: «Το βιάγκρα δεν βελτιώνει τίποτα μακροπρόθεσμα, μπορεί μόνο να δώσει μια περιστασιακή ώθηση στη σεξουαλική ικανότητα».

Τη μελέτη σχολίασε και η Julie Ward, του Βρετανικού Ιδρύματος Καρδιάς (British Heart Foundation), εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τα ευρήματα, λέγοντας: «Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η μεσογειακή διατροφή -που γνωρίζουμε ότι είναι ευεργετική για την καρδιά και την υγεία του κυκλοφορικού- μπορεί να ωφελήσει τα αιμοφόρα αγγεία και να βοηθήσει τους άνδρες να διατηρήσουν υγιή σεξουαλική ζωή».

Η ελληνική μελέτη στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας πραγματοποιήθηκε σε άντρες κάτοικους της Ικαρίας, και η ανακοίνωση των συμπερασμάτων της έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου Συνεδρίου Καρδιολογίας στο Μόναχο της Γερμανίας.