ΚοινωνίαΑρχείο

Πως θα πάνε σχολείο τα παιδιά της Αργολίδας;

Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα σχολεία της Αργολίδας για να υποδεχθούν τους μαθητές, αύριο Τρίτη. Μία σχολική χρονιά που ξεκινά μετ’ εμποδίων αφού ακόμα δεν έχει εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και δωρεάν μεταφορά των μαθητών.

Αιτία η μη υποβολή προσφοράς στον διαγωνισμό της Περιφέρειας αφού τα οικονομικά δεδομένα δεν ικανοποίησαν το ΚΤΕΛ, που έκρινε ότι η αποδοχή των προτεινόμενων όρων ήταν ασύμφορη, αφού δεν κάλυπτε ούτε τα λειτουργικά κόστη για τη μεταφορά περίπου 4000 μαθητών.

Σε «πλήρη ετοιμότητα» δηλώνει η Περιφέρεια

Ενόψει της αυριανής έναρξης της σχολικής χρονιάς, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας για την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κύριων μεταφορέων και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφερειακής αρχής.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε την αδιαπραγμάτευτη θέση του για την προστασία του δημόσιου αγαθού της σχολικής μεταφοράς, η οποία θα πρέπει να αφορά όλους τους ωφελούμενους μαθητές και να διασφαλίζει την ασφαλή και τη συνεπή μεταφορά τους.

Σύσκεψη για τη μεταφορά μαθητών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ζήτησε επίσης ο κ. Τατούλης από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας να ενημερώσουν τους αναδόχους για την απόλυτη τήρηση των οδηγιών του Υπουργείου και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την προετοιμασία και την ετοιμότητά τους.

Αναφορικά με ενδεχόμενο πρόβλημα σε ότι αφορά τη σχολική μεταφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έδωσε εντολή στις υπηρεσίες να είναι σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου, αξιοποιώντας την κείμενη νομοθεσία, να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών. 

Τα ρίχνει μέχρι και στους Δήμους ο Γόντικας!

Σφοδρή επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών καταλογίζοντας ευθύνες παντού, μέχρι και στους Δήμους, παρότι είναι γνωστό πως το θέμα είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Ποιά θα είναι η αντίδραση γονιών & μαθητών;

Με τη μεταφορά των μαθητών να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, περιμένουμε να δούμε ποιά θα είναι η αντίδραση των άμεσα ενδιαφερομένων, δηλαδή των γονιών και των μαθητών. Θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο; Θα επωμιστούν οι ίδιοι το κόστος και τον κόπο της μεταφοράς τους; Και αν ναι για πόσο καιρό θα κάνουν υπομονή; 

Με την Περιφέρεια να μην δίνει σαφείς απαντήσεις για το τι ακριβώς προτίθεται να κάνει, η ανησυχία είναι έκδηλη αν και υπάρχει ακόμα συγκρατημένη αισιοδοξία για λύση της τελευταίας στιγμής…

Διαβάστε Επίσης:
Λύση στο παρά πέντε για τη μεταφορά των μαθητών, με τροπολογία εξπρές