ΚοινωνίαΑρχείο

Τι έγινε τελικά με το αδέσποτο στην Ασκληπιού;

Αναγνώστης μας επανέρχεται στο θέμα του χτυπημένου αδέσποτου που βρέθηκε πριν λίγες μέρες στην οδό Ασκληπιού στο Ναύπλιο, τονίζοντας πως ο Δήμος δεν μετέφερε ποτέ το σκυλί.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος κάνοντας λόγο για προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας.

Η καταγγελία πολίτη

«Την περασμένη Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου εθελοντές εντόπισαν ένα αδέσποτο σκυλί να βρίσκεται τραυματισμένο στην οδό Ασκληπειού στο Ναύπλιο στο ύψος γνωστού supermarket.

Μία κύρια περαστική που το είδε ειδοποίησε αμέσως τον Δήμο Ναυπλίου για να περισυλλέξει το τραυματισμένο σκυλί και να το μεταφέρει στον κτηνίατρο.

Οι εθελοντές που έφτασαν εκεί διαπίστωσαν ότι το σκυλί υποφέρει από τραυματισμό αλλά δεν είδαν καμία ανταπόκριση από τον Δήμο. Οι εθελοντές πιθανότατα κάποιοι από αυτούς αν όχι όλοι ειδοποιήθηκαν από κάποιους κατοίκους της περιοχής και έσπευσαν άμεσα στο σημείο για να βοηθήσουν το σκυλί.

Οι εθελοντές σύμφωνα με έγκυρες πηγές ειδοποίησαν τον Δήμο στις 10:30 το πρωί ενώ το πρώτο τηλεφώνημα στον Δήμο έγινε από την κυρία που περαστική βρήκε το σκυλί σύμφωνα με έγκυρες πηγές μιάμιση ώρα πριν.

Ο Δήμος αργότερα έστειλε ένα φορτηγό γεμάτο μπάζα καθώς το κατάλληλο φορτηγό με το ειδικό κλουβί βρισκόταν αρκετά μακριά εκείνη την ώρα με αποτέλεσμα ο Δήμος να μην περισυλλέξει και να μην μεταφέρει στον κτηνίατρο ποτέ το σκυλί. Όπως θα δείτε και στην φωτογραφία το φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά του σκυλιού είναι κάποιου ιδιώτη που προσφέρθηκε να βοηθήσει καθότι ήταν αδύνατον το σκυλί αν μεταφερθεί μέσα σε ένα φορτηγό γεμάτο μπάζα. Παρόλα αυτά ο Δήμος φαίνεται πως προσφέρθηκε να καλύψει τα έξοδα για την περίθαλψη του άτυχου αδέσποτου σκυλιού.

Αδέσποτο Ασκληπιού

Δυστυχώς ενώ το αρμόδιο τμήμα του Δήμου για τα αδέσποτα ανήκει στην Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και είναι το ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ το συνεργείο περισυλλογής του Δήμου αποτελείται από υπαλλήλους του τμήματος καθαριότητας των οποίων η δουλειά είναι άλλη.Λεπτομέρειες για αυτό μπορείτε να διαβάσετε στην απόφαση του Δημάρχου που είναι δημοσιευμένη στην Διαύγεια και μπορείτε να την βρείτε και να την διαβάσετε εδώ. Επιπλέον κανείς δεν γνωρίζει αν το συνεργείο περισυλλογής του Δήμου είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο διότι όπως καταγγέλλουν οι εθελοντές που βοήθησαν το σκυλί στην οδό Ασκληπειού σε άλλη περίπτωση επιθετικού σκυλιού στην πρόνοια οι άνθρωποι που πήγαν να περισυλλέξουν το σκυλί δεν ήξεραν πως να το πιάσουν με κίνδυνο να πνιγεί το σκυλί από την θηλιά που του έβαλαν στον λαιμό για να το πιάσουν».

Η τοποθέτηση Κωστούρου με αφορμή το περιστατικό:

«Προσπάθειες παραπληροφόρησης και διατρέβλωσης της αλήθειας πάρα πολλές. Κάποιοι κινούμενοι από συγκεκριμένα συμφέροντα έχουν αναγάγει σε καθημερινή τους εργασία την παραποίηση της αλήθειας και την παρουσίαση μιας ¨άλλης¨ πραγματικότητας με στόχο να μειώσουν και να δυσφημήσουν το δήμο μας για να μειώσουν και να δυσφημήσουν και τη δημοτική αρχή. 

Ακόμη και αυτές τις ενέργειες θα τις χρησιμοποιούμε ως ευκαιρίες ενημέρωσης έτσι ώστε όλοι να μπορούν να έχουν την πραγματική εικόνα. 

Τεράστιο θέμα η διαχείριση των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων στη χώρα μας Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και λόγω της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας πλέον της ελληνικής οικογένειας να θρέψει ένα ακόμη μέλος της (γιατί τέτοια ιδιότητα αποκτά ένα σκυλάκι το οποίο αποκτούμε). 

Η πράξη της εγκατάλειψής του ζώου καταδικαστέα από τη μία δηλώνει και την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται κάποιοι συμπολίτες μας. 

Οι τουριστικές περιοχές σαν τη δική μας δεχόμενοι μεγάλο αριθμό επισκεπτών αποτελούν πολλές φορές και τον τόπο εγκατάλειψης του ζώου. Αποτέλεσμα η αύξηση του αριθμού των αδέσποτων ζώων.

Η εγκατάλειψη είναι ένας από τους λόγους που προκαλούν την αύξηση του αριθμού. 

Ο τρόπος που οι ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων φέρονται επηρεάζει πολύπλευρα την κατάσταση. 

Ενημέρωση ευαισθητοποίηση είναι μία αρχή και η επιτροπή σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων δρομολογεί ενέργειες τις οποίες θα δούμε σε άλλες αναρτήσεις.

Αδέσποτα

Προ ημερών υπήρξε ένα περιστατικό με ένα τραυματισμένο σκυλάκι στην οδό Ασκληπιού. 

Αναρτήσεις για τον ανύπαρκτο δήμο και την αναλγησία του ακολούθησαν. Τόνισαν την ανυπαρξία του Δήμου και την έλλειψη ευαισθησίας στο θέμα των ζώων. 

Στόχος ένας: η δημιουργία μιας κακής εικόνας και ο αρνητικός επηρρεασμός των φιλόζωων αλλά και όλων των πολιτών σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί ο Δήμος Ναυπλιέων και κατ´επέκταση ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. 

(Θα έχω την ευκαιρία να αναλύσω κάποια σημεία και να αποσαφηνίσω ζητήματα παρακάτω μιας και θα υπάρχει συνέχεια. )

Η διαστρέβλωση της αλήθειας γίνεται συστηματικά όπως είπαμε από κάποιους. 

Το διαφορετικό στην τελευταία περίπτωση είναι ότι ο τέως πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου κ. Στέλιος Κυριακού με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ γνωρίζοντας πρόσωπα και γεγονότα και αναφερόμενος με λεπτομέρειες στο περιστατικό , όχι μόνο περιέγραψε ένα δήμο που λειτουργεί με ταχύτητα και ευαισθησία , αλλά ¨προκάλεσε¨ αν κάποιος γνωρίζει δήμο που λειτουργεί πιο γρήγορα να το αναφέρει. 

Απάντηση δεν πήρε από κανέναν. Εκπληκτικό δεν είναι; Βγήκε και είπε ότι εσείς που κάνατε αναρτήσεις για το θέμα και από κάτω σχολιασμούς με αρνητικά για το δήμο σχόλια είστε απλά ψεύτες και αυτό που παρουσιάσατε ήταν στημένο για να θίγετε ανθρώπους και θεσμούς για τους δικούς σας λόγους. 

Και κλείνω το σημερινό. 

Κανείς δεν ζήτησε να σεβαστείτε τον εαυτό σας (όταν το προσωπικό συμφέρον γίνεται στάση ζωής τα άλλα είναι περιττά ).

Κανείς δε ζήτησε να σεβαστείτε αυτούς που θίγετε αναφέροντας ψέματα (τι λέω τώρα θα μου πείτε)

Όμως όλους αυτούς που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σας διαβάζουν ποιος σας επέτρεψε να μη τους σέβεστε να τους κοροϊδεύετε και να τους περνάτε για αφελείς; 

Ο καθένας να δώσει την απάντησή του».