ΠολιτισμόςΑρχείο

Δύο βραβευμένοι Βρετανοί ποιητές σε επαφή με την Αργολίδα και τους ποιητές της

Το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε το Πρόγραμμα Φιλοξενίας Ποιητών Michael Marks (Michael Marks Poets in Residence Program), στο οποίο συμμετείχαν επί δύο εβδομάδες οι βραβευμένοι βρετανοί ποιητές Charlotte Wetton και Leonard McDermid, νικητές του εφετινού “Βραβείου Michael Marks για μικρές εκδόσεις ποιημάτων” σε Λονδίνο και Εδιμβούργο.

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard στο Ναύπλιο ετοίμασε ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων για τους ποιητές, με σκοπό να εμπνευστούν και να γνωρίσουν καλύτερα την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

Πρόγραμμα Φιλοξενίας Ποιητών Michael Marks

Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, και να ανταλλάξουν απόψεις για την ποίηση με ομότεχνούς τους στο Ναύπλιο.

Επισκέφθηκαν επίσης τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία στην Αθήνα, και έλαβαν μέρος στο 7ο Διεθνές Συμπόσιο «Αθλητισμός, Κοινωνία και Πολιτισμός» που συνδιοργανώνουν η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών, στην Αρχαία Ολυμπία.