ΚοινωνίαΑρχείο

Προτιμούν Ναύπλιο αλλά λοξοκοιτάζουν προς Καλαμάτα

Στην αρμοδιότητα του Εφετείου Ναυπλίου παραμένουν προς το παρόν οι υποθέσεις του Πρωτοδικείου Σπάρτης. Έτσι το νέο δικαστικό έτος ξεκινά στις 17 Σεπτεμβρίου χωρίς αλλαγές στις αρμοδιότητες των Εφετείων.

Και μπορεί η νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να μην φαίνεται ότι υποστηρίζει το ίδιο σθεναρά τη μεταφορά αρμοδιότητας από το Ναύπλιο στην Καλαμάτα, αλλά οι δικηγόροι της Σπάρτης μάλλον δείχνουν να αλλάζουν θέση και άποψη.

Να σημειωθεί πως ο προκάτοχος του Μιχάλη Καλογήρου στο υπουργείο Σταύρος Κοντονής είχε έρθει την περασμένη άνοιξη σε διερευνητικές επαφές με τους νομικούς Σπάρτης και Ναυπλίου, καθώς το Δικαιοσύνης εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταφέρει τις υποθέσεις του Πρωτοδικείου Σπάρτης, για να ελευθερωθεί από την πληθώρα δικών το Εφετείο Ναυπλίου, που δεν βρίσκει δικάσιμους για το πλήθος των εκκρεμών προς εκδίκαση υποθέσεων. Αυτό όμως βρήκε τη σθεναρή αντίσταση των δικηγόρων Ναυπλίου, ενώ οι Σπαρτιάτες συνάδελφοί τους σε συνέλευση του συλλόγου τους τον περασμένο Ιούνιο φάνηκαν διχασμένοι για το τι θα ήταν καλύτερο γι’ αυτούς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του eleftheriaonline.gr πληθαίνουν οι φωνές εκείνες των δικηγόρων, οι οποίοι βλέπουν θετικά να έρχονται στην Καλαμάτα αντί να ταξιδεύουν στο Ναύπλιο από τη Σπάρτη. Kατά πόσο τελικά αυτή η μεταστροφή έχει μια τέτοια δυναμική που να δρομολογήσει εξελίξεις, απομένει να φανεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης. 

Πάντως στην τελευταία συνέλευση των δικηγόρων πριν την διακοπή των δικαστηρίων για το καλοκαίρι επικράτησε η άποψη να παραμείνουν ως έχουν τα πράγματα, γιατί έχουν συνηθίσει στο Ναύπλιο, όπου εκεί έχουν αναπτύξει διαπροσωπικές και σχέσεις συνεργασίας με τους Αργολιδείς συναδέλφους τους. Πλέον όμως δεν αποκλείει κανείς τίποτα γιατί από θέμα απόστασης τουλάχιστον η Καλαμάτα είναι πιο κοντά και η μεταφορά αρμοδιότητας από το Εφετείο Ναυπλίου στο εδώ Εφετείο κερδίζει συνεχώς υποστηρικτές.