ΡεπορτάζΑρχείο

Γολγοθάς για να πάνε στο σχολείο – Σε απελπισία μαθητές και γονείς στην Αργολίδα

Ξεκινά κάθε πρωί από την Τραχειά και διανύει 18 χλμ. μέχρι το Λυγουριό για να πάει το παιδί του στο σχολείο! Το ίδιο δρομολόγιο αντίστροφα κάθε μεσημέρι, με το σχόλασμα. Αυτός δεν είναι ο μόναδικός πατέρας που τραβά τον δικό του γολγοθά αναγκαζόμενος να μεταφέρει το παιδί του στο σχολείο με δικά του μέσα, αφού ακόμα δεν έχουν διατεθεί λεωφορεία γι’ αυτόν τον σκοπό.

Το πρόβλημα εντοπίζεται εκεί που δεν υπάρχουν τακτικές λεωφορειακές γραμμές, καθώς για εκέι που υπάρχουν ήδη τακτικά δρομολόγια οι μαθητές που έχουν προμηθευτεί την σχετική κάρτα, εξυπηρετούνται προς το παρών από τις ήδη υπάρχουσες γραμμές.

Δεύτερη εβδομάδα χωρίς λεωφορεία οι μαθητές της Αργολίδας

Αιτία το ότι ο διαγωνισμός της Περιφέρειας για τη μεταφορά των μαθητών της Αργολίδας κατέστη άγονος, αφού το ΚΤΕΛ Αργολίδας, ο μοναδικός μεταφορέας που έχει την δυνατότητα να εκτελέσει το συγκεκριμένο έργο, δεν κατέθεσε προσφορά, διότι έκρινε ασύμφορο το τίμημα που προσφέρθηκε.

Έτσι λοιπόν μπαίνουμε αισίως στην δεύτερη εβδομάδα και το πρόβλημα δεν έχει ακόμα επιλυθεί.

Το ρεπορτάζ του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ της περασμένης Πέμπτης θορύβησε γονείς και μαθητές με αποτέλεσμα να γίνει σήμερα το πρωί και η πρώτη πορεία διαμαρτυρίας, σε κεντρικούς δρόμους του Άργους, από μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Άργους.

Δεύτερη εβδομάδα χωρίς λεωφορεία οι μαθητές της Αργολίδας

Ο Τάσσος Χειβιδόπουλος επιβεβαίωσε μάλιστα με δηλώσεις του το ρεπορτάζ του «Α» που έκανε λόγο για σκέψεις επίταξης λεωφορείων αν δεν βρεθεί λύση άμεσα, κάτι που προβλέπεται από το νόμο. 

Η κατάσταση σύμφωνα και με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας παραμένει στάσιμη χωρίς κάποιος αυτή την στιγμή να μπορεί να δώσει σαφή απάντηση για το πρόβλημα ή να προβλέψει τι θα γίνει από την στιγμή που ο διαγωνισμός της Περιφέρειας κηρύχθηκε αγώνος.

Από την πλευρά της η ΚΤΕΛ Αργολίδας σκέφτεται να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία του διαγωνισμού που έγινε από την Περιφέρεια για τη μεταφορά μαθητών, δεν ξεκίνησε εγκαίρως, ώστε να έχει ολοκληρωθεί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο αριθμός των μαθητών που πρέπει να μετακινηθούν είναι περί τις 4000 σε όλο το νομό Αργολίδας, αρκετοί από αυτούς προερχόμενοι από μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, και θα πρέπει να συνεχίζουν προς το παρόν να μεταβαίνουν στα σχολεία τους χωρίς λεωφορεία.