ΠολιτικήΑρχείο

Πονοκέφαλος για τη ΝΔ η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Επιλογές συγκεκριμένων προσώπων που θα μπορέσουν να διεκδικήσουν όλες τις Περιφέρειες της χώρας στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα στηρίξει η ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα του όσο αφορά στο θέμα των χρισμάτων από το βήμα της ΔΕΘ, ενώ για τον α’ βαθμό αυτοδιοίκησης είπε πως «θέλουμε να δώσουμε την δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να επιλέξουν και να εκφραστούν οι ίδιες στις κάλπες για το ποιος θα είναι ο κατάλληλος για να τις εκπροσωπήσει».

Μπορεί ο πρόεδρος της ΝΔ να μην αποκάλυψε συγκεκριμένα ονόματα όπως φαίνεται πως ορισμένες υποψηφιότητες έχουν κλειδώσεις τόσο για ορισμένες Περιφέρειες όσο και μεγάλους δήμους. Οι τελικές αποφάσεις πάντως θα ληφθούν από τον πρόεδρο της ΝΔ όταν ολοκληρώσει την εικόνα για το εκλογικό προφίλ που θα θελήσει να αναδείξει για το κόμμα του.

Η εντολή που έχει δώσει ο πρόεδρος της ΝΔ στους συνεργάτες του είναι να επιλεγούν πρόσωπα τα οποία θα κερδίσουν τις εκλογές ώστε καμία Περιφέρεια να μην περάσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείονται συνεργασίες με υποψηφίους που ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους, ακόμη και «τολμηρές επιλογές».

Μια Περιφέρεια η οποία δυσκολεύει το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αυτή της Πελοποννήσου. Η ΝΔ, όπως έχει δηλωθεί και δημοσίως, δεν θα στηρίξει εκ νέου τον Πέτρο Τατούλη, ο οποίος είχε κατέλθει το 2014 ως ανεξάρτητος.

Στο τραπέζι βρίσκονται διάφορα ονόματα, όπως του Ανδρέα Λυκουρέτζου, της Φεβρωνίας Πατριανάκου, του πρώην νομάρχη Κορινθίας Νίκου Ταγαρά και του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, για τον οποίο, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», διατηρούνται επιφυλάξεις από το περιβάλλον του πρώην προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.