ΕκδηλώσειςΑρχείο

Έκθεση Γραφή και ανάγνωση στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Με οδηγό την σύγχρονη τέχνη, η έκθεση αυτή εστιάζει στην γραφή και προτείνει νέους τρόπους ανάγνωσης των πλούσιων αρχείων της Γενναδείου Βιβλιοθήκης. 

Με αφετηρία τα μοναδικά ημερολόγια του Ερρίκου Σλήμαν, γραφές του ξακουστού αρχαιολόγου διαλέγονται δυναμικά με εικαστικές γραφές του καλλιτέχνη Αντώνιου.  Γραμμένα σε 13 γλώσσες, από Ρώσικα έως Αραβικά και Φαρσί, τα κείμενα του Σλήμαν λειτουργούν ως  χρονικά της μύησης του σε διάφορους πολιτισμούς και την αποτυπώνουν υλικά.  Παράλληλους προβληματισμούς θέτει η εργασία του Αντώνιου, κεντρικό θέμα της οποίας είναι η γραφή ως πολιτισμική ταυτότητα, μύηση, φορέας μνήμης, αλλά και τρόπος συνάντησης πολιτισμών. Πόσοι μπορούν να γράψουν, όπως ο Αντώνιος, τη λέξη ‘μνήμη’ σε 70 και πλέον γλώσσες; Εφάμιλλο του Σλήμαν, το πάθος του σύγχρονου αυτού καλλιτέχνη με τη γλώσσα αποκαλύπτει τη γραφή ως θαυμαστό πολυ-εργαλείο.  Επιμέλεια της έκθεσης: Μαρίνα Κοτζαμάνη

Η έκθεση αποτελεί δράση στο πλαίσιο της Αθήνας Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2018. 

Διάρκεια έκθεσης: 25 Σεπτεμβρίου – 31 Οκτωβρίου

Αναγνωστήριο Γενναδείου Βιβλιοθήκης

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη & Παρασκευή: 9.00-17.00
Πέμπτη: 9.00- 20.00
Σάββατο: 9.00-14.00

Τα Σάββατα 29 Σεπτεμβρίου και 6, 13, 20 & 27 Οκτωβρίου θα γίνονται ομαδικές ξεναγήσεις 14:00-15:00. Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην επιμελήτρια της έκθεσης κα Μαρίνα Κοτζαμάνη: (210) 67.44.602, 6985564212 και [email protected].

Έκθεση Γραφή και ανάγνωση στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και κατά τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

26-29 Σεπτεμβρίου, 8:30μμ

Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη  

Το Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη διοργανώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ «Νύχτες Κλασικής Μουσικής», φιλοξενώντας σημαντικούς μουσικούς του σπουδαίου Curtis Institute of Music που θα παρουσιάσουν αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας. Πρόκειται για το πρόγραμμα Curtis on Tour, την παγκόσμια περιοδεία του Ινστιτούτου Μουσικής Curtis, σε πρωτοβουλία της Nina von Maltzahn.

Η είσοδος στις συναυλίες είναι ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας μία ώρα πριν την έναρξη κάθε συναυλίας (Αναπήρων Πολέμου 9)

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου, 8:00μμ-12:00πμ

Νύχτα Πολιτισμού AthensCultureNet

Είσοδος ελεύθερη