ΚοινωνίαΑρχείο

Αργολίδα: Πιτσιρίκια στοιβάζονται στην καρότσα αγροτικού για να πάνε στο σχολείο! (Vid)

Αδιέξοδη η κατάσταση για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στην Αργολίδα, με τους γονείς ανάστατους, να αναζητούν τρόπους για να μεταφέρουν τα παιδιά τους στα σχολεία, ελλείψει λεωφορείων.

Το πρόβλημα στα χωριά είναι πιο έντονο και ως σχολικά επιστρατεύτηκαν μέχρι και αγροτικά οχήματα, όπου στις καρότσες τους στοιβάζονται πιτσιρίκια του δημοτικού για να πάνε στο σχολείο τους.

Το πρόβλημα ξεκίνησε από την στιγμή που ο πρόσφατος διαγωνισμός της Περιφέρειας για τη μεταφορά των μαθητών της Αργολίδας κηρύχθηκε άγονος, αφού το ΚΤΕΛ έκρινε ασύμφορους τους όρους που του προτάθηκαν. Το Υπουργείο από την πλευρά του έχει ξεκαθαρίσει ότι οι όροι του διαγωνισμού δεν αλλάζουν και η αποτίμηση των δρομολογίων θα εξακολουθήσει να γίνεται με τον ίδιο μαθηματικό τύπο. Άρα και ο νέος διαγωνισμός που αναμένεται να προκηρυχθεί κάπου μέσα στον Δεκέμβρη, ίσως να έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Με τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών δίνεται η δυνατότητα για ανανέωση των παλιών συμβάσεων, μέχρι να επαναπροκηρυχθούν οι διαγωνισμοί που απέβησαν άκαρποι.

Αν και στους υπόλοιπους νομούς της Ελλάδας κατάφεραν να εξασφαλίσουν την δωρεάν μεταφορά των μαθητών, στην Αργολίδα ακόμα ψάχνουν λύση στο πρόβλημα, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Alpha, για τις συνθήκες με τις οποίες μεταφέρονται στα σχολεία του οι μαθητές των χωριών της Αργολίδας:

Διαβάστε Επίσης:
– Ξεσηκώθηκαν οι μαθητές σε Ναύπλιο, Άργος και Κουτσοπόδι
– Συνάντηση μαθητών με το ΚΤΕΛ Αργολίδας
Εικόνες ντροπής στο Άργος: Κάνουν μαραθώνιο για να πάνε στο σχολείο