ΠολιτικήΑρχείο

Γκιόλας για τη μεταφορά μαθητών: Αν δεν λυθεί με διάλογο τότε πάμε σε δικαστική επίλυση

Αντιπροσωπεία μαθητών από το 2ο Λύκειο Ναυπλίου επισκέφθηκε σήμερα το Πολιτικό γραφείο του Γιάννη Γκιόλα με αφορμή το φλέγον ζήτημα της μεταφοράς τους στα σχολεία.

Οι μαθητές ζήτησαν την παρέμβαση του βουλευτή για την επίλυση του θέματος που έχει προκύψει μεταξύ της Περιφέρειας και του ΚΤΕΛ Αργολίδας.

Η πλευρά του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Ενημερώνουμε ότι, μόλις την περασμένη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018, ο υφ. Εσωτερικών κ. Χαρίτσης υπέγραψε την παράταση της ήδη υπάρχουσας σύμβασης με τα ΚΤΕΛ και θα πρέπει να τηρηθεί το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο.

Σε όλη τη χώρα, η μεταφορά των μαθητών γίνεται κανονικά. Οι δύο πλευρές, καλούνται λοιπόν να προβούν σε άμεσο και ειλικρινή διάλογο χωρίς προϋποθέσεις και με διάθεση συνεννόησης για να επιλυθεί το πρόβλημα. Στην προσπάθεια που θα πρέπει να καταβληθεί και από τις δυο πλευρές, δεν χωρούν συμπεριφορές άρνησης συζήτησης, ούτε όμως και διεκδικήσεις υπό καθεστώς εκβιασμού. Να σκεφτούν το βάρος που προκαλούν στη μαθητική κοινότητα (σχολικό πρόγραμμα, οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών, και κυρίως κίνδυνος τροχαίων) και να βρουν ικανοποιητική, για αμφότερες τις πλευρές λύση, διαφορετικά η προσφυγή σε δικαστική επίλυση θα είναι η μοναδική αναγκαστική λύση».