ΕκδηλώσειςΑρχείο

Το Ναύπλιο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης σε συνεργασία με την Unesco

Ο Δήμος Ναυπλιέων διοργανώνει για δεύτερη φορά εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Συντάγματος και το Βουλευτικό, σε συνεργασία με την Unesco Αργολίδας.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει αποστολή από το Ουζμπεκιστάν με επικεφαλής τον επιτετραμμένο της Πρεσβείας του Ουζμπεκιστάν Γενικό Πρόξενο Olim Kasimov και τον πρόεδρο του Ελληνο – Ευρασιατικού Συνδέσμου Ξενοφώντα Λαμπράκη.

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 6 μμ, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια έκθεσης με τα Μνημεία της παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας της UNESCO από τις δύο χώρες, από τη πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco Αικατερίνη Τζιτζικώστα.

Στη συνέχεια, το βράδυ του Σαββάτου, θα γίνει προβολή ταινίας μικρού μήκους από το Ουζμπεκιστάν καθώς επίσης θεατρικά και χορευτικά και από τις δύο πλευρές στην πλατεία Συντάγματος.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το τοπικό φαγητό του Ουζμπεκιστάν «plov» το οποίο και θα παρασκευαστεί επί τόπου από το μάγειρα της Πρεσβείας.

300 μπαλόνια θα καλύψουν τον ουρανό του Ναυπλίου.