ΠολιτισμόςΑρχείο

Δημιουργική απασχόληση στο ΚΑΠΗ Άργους

Πρόσκληση στους ηλικιωμένους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του ΚΑΠΗ Αργους – Μυκηνών απευθύνει ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Παναγιώτης Τζαβέλας με την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σας περιμένουμε φέτος στο Κ.Α.Π.Η. Δήμου Άργους Μυκηνών να περάσουμε πολύ όμορφες και δημιουργικές στιγμές.

Η Τρίτη ηλικία είναι πλέον μια περίοδος εξίσου  δημιουργική, παραγωγική και δυναμική . Ακριβώς με αυτό το πνεύμα ο Δήμος Άργους Μυκηνών προβλέπει για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, δομές και δράσεις επικοινωνίας, ενδυνάμωσης και τόνωσης της αυτοπεποίθησης καθώς και ενίσχυσης του αισθήματος ανεξαρτησίας, αυτάρκειας, προσφοράς και συμμετοχής.

ΚΑΠΗ Άργους

Αυτούς λοιπόν τους συμπολίτες μας έχουμε σε προτεραιότητα και με αυτή τη λογική ενισχύθηκαν  και εξακολουθούν να ενισχύονται τα ΚΑΠΗ μας.

“Στόχος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Μέριμνα & Αθλητισμός ήταν και παραμένει τα ΚΑΠΗ να λειτουργήσουν περισσότερο ενεργητικά δίνοντας την ευκαιρία στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να μην επιτρέψουν στους ευαυτούς  τους να αποσυρθούν από την κοινωνική ζωή και να γίνουν από μόνοι τους πιο δραστήριοι, πιο δυνατοί, πιο χαρούμενοι. “

ΚΑΠΗ Άργους

“Στο Κ.Α.Π.Η.  Άργους μπορείτε να αναζητήσετε ανθρώπινη ζεστασιά, κοινωνική υποστήριξη, επαφή με συνομήλικους, ενημέρωση, ψυχαγωγία.
Το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει  ομάδα επικοινωνίας με την κοινωνική μας λειτουργό, δημιουργικής απασχόλησης με την ομάδα χειροτεχνίας, φυσικοθεραπεία με την φυσικοθεραπεύτρια μας, επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους και θέατρα, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, εκδρομές, περιπάτους.

Στόχος των ΚΑΠΗ είναι η εξοικείωση των ηλικιωμένων με τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας, η προσαρμογή τους στις καινούργιες συνθήκες ζωής, η ομαλή συνύπαρξη τους με νεότερους και η παροχή ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος  αλλά και η καλύτερη ψυχαγωγία τους .

ΚΑΠΗ Άργους

Οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας  θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ακόμη περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις των ΚΑΠΗ αλλά και να επισκεφθούν μουσεία και πολιτιστικούς χώρους και να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας. Επίσης θα  έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για ζητήματα που άπτονται των αναγκών και των ενδιαφερόντων τους μέσω ομιλιών από ειδικούς. Παράλληλα θα ενδυναμωθούν οι υπηρεσίες στα παραρτήματα Νέας Κίου και Κουτσοποδίου .

Για πληροφορίες καθημερινά 09:00-15:00 στα τηλέφωνα 2751062093  κα Φωτεινή Βοναπάρτη και 6978998372 κα Ελένη Σαρρή Σιδέρη».