ΚοινωνίαΑρχείο

Διακήρυξη Ταξικής Ενότητας για τις εκλογές του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και ποτών Αργολίδας

Κάλεσμα για συμμετοχή στις εκλογές του απευθύνει το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, με την παρακάτω ανακοίνωση:

«Συναδέλφισσα / συνάδελφε,

πάρε μέρος στις εκλογές του Συνδικάτου μας στις 5-6-7-8 Οκτώβρη 2018! Δώσε δύναμη στη δύναμή σου!

«Το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων & Ποτών»  είναι ο συντονιστής και οργανωτής του αγώνα εκατοντάδων εργαζομένων του κλάδου  στην Αργολίδα, απέναντι στην εργοδοσία και τα συνδικαλιστικά της στηρίγματα, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις που ρημάζουν τη ζωή μας. Είναι στήριγμα κάθε εργαζόμενης και εργαζόμενου του κλάδου για να διεκδικήσει το δίκιο του.

Η  «ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» είναι ο  συνδυασμός με αγωνιστές από εργοστάσια και χώρους δουλειάς του κλάδου  που μπαίνουν μπροστά για να αποτελεί σήμερα το Συνδικάτο μας αποκούμπι των εργαζομένων, υπερασπιστής των συμφερόντων μας. Ένα Συνδικάτο μαζικό, μαχητικό.

Η «Ταξική Ενότητα», καλεί κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να συμμετέχει, με την εγγραφή στο Συνδικάτο, την ψήφο στη παράταξη αλλά και τη συμμετοχή του ακόμα στο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο, στη προσπάθεια που κάνουμε να ανατρέψουμε το σχέδιο της κυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Μας θέλουν φτηνότερους, υποταγμένους στα κέρδη τους. Μας θέλουν ανοργάνωτους, για να μη διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας.

Το Συνδικάτο μας όλα αυτά τα χρόνια συγκρούστηκε με τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν, γιατί είναι αυτοί που μας κλέβουν τον ιδρώτα και τη ζωή, μας εκμεταλλεύονται για να θησαυρίζουν.

Με τον αγώνα μας καταφέραμε να έχουμε ορισμένες κατακτήσεις, να αποτρέψουμε τα χειρότερα, να σταματήσουμε αντεργατικές επιδιώξεις. Πρωτοστατήσαμε για να μην κατασχεθούν σπίτια συναδέλφων, να μην κοπεί το ρεύμα, να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αυτοί που ήταν άνεργοι.

Μπήκαμε μπροστά στην οργάνωση της Αλληλεγγύης μας για τις εργατικές οικογένειες με τα Λαϊκά Φροντιστήρια για τα παιδιά των εργαζομένων με σύνθημα: «Παλεύουμε και διεκδικούμε μόρφωση για όλα τα παιδιά. Υψώνουμε το δικό μας τοίχος ταξικής λαϊκής αλληλεγγύης στον τομέα της μόρφωσης. Δεν θα αφήσουμε κανένα παιδί αμόρφωτο.»

Δώσαμε μια σειρά μικρές και μεγάλες μάχες και πολλές από αυτές τις κερδίσαμε!

Είναι πάρα πολλές οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει για να ανακληθούν απολύσεις, να καταβληθούν δεδουλευμένα, μισθοί, υπερωρίες, νυχτερινά, δώρα, επιδόματα κ.α. Για να ληφθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να χορηγηθούν μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ), άδειες που δεν δίνονταν. Ήμασταν μπροστά στην υπεράσπιση κάθε δικαιώματος.

Προσπαθήσαμε μέσα από αυτόν τον αγώνα να δείξουμε ότι, τελικά, ο μόνος δρόμος που πρέπει να ακολουθούν οι εργάτες είναι αυτός που κοντράρεται με το δήθεν μονόδρομο του κεφαλαίου.

Έτσι θα συνεχίσουμε! Γιατί: Εμείς παράγουμε, εμείς είμαστε αυτοί που δημιουργούμε τον πλούτο και αυτοί είναι που μας κλέβουν “νόμιμα”, για να κερδίσουν περισσότερα, για να ανταγωνιστούν ο ένας τον άλλον, έχοντας πάντα θύματα εμάς τους εργάτες και τις οικογένειές μας. Αυτοί θησαυρίζουν μέχρι και για τα τρισέγγονά τους και εμείς δουλεύουμε,  σακατευόμαστε, ίσα-ίσα για να συντηρούμε τις δυνάμεις μας, ώστε να ξαναπάμε για δουλειά.

Συνάδελφοι, η εργοδοσία και διάφορα παπαγαλάκια, που άλλο δεν σκέφτονται παρά πώς θα μείνουν οι εργάτες εγκλωβισμένοι και υποταγμένοι, θέλουν να μας πείσουν πως είμαστε “συνέταιροι”, εργάτες και αφεντικά. Τους λέμε: Αν είμαστε συνεταίροι, τότε να δουλεύουν αυτοί 12ωρο ή να είναι αυτοί άνεργοι ή με εκ περιτροπής, να απολύονται αυτοί και να παίρνουμε και εμείς  από τα κέρδη.

Στο κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων & Ποτών:

Παλεύουμε καθημερινά σε δεκάδες χώρους ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στην απληρωσιά, στην ανασφάλεια, στις απολύσεις. Συγκρουόμαστε με τη γραμμή του κεφαλαίου, με την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, που σε αυτήν όλοι τους προσκυνάνε. Εμείς είμαστε με το δίκιο του εργάτη, με τις ανάγκες του και τα δικαιώματά του. Ξέρουμε πως τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες. Στο Συνδικάτο μας λέμε:

“Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά”.

Είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα μαζί με την Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών που είναι η μεγαλύτερη του κλάδου και στην οποία είμαστε μέλη:

  • Για να υποχρεώσουμε τους εργοδότες παντού στον κλάδο να υπογράψουν ΣΣΕ, με αυξήσεις.
  • Για να υπογραφεί Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ελάχιστο μισθό τα 751, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.
  • Για να καταργηθούν τα χαράτσια και να μειωθούν οι φόροι.
  • Για να ανακουφιστούν οι άνεργοι.
  • Για να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί και αντεργατικοί νόμοι.
  • Να σταματήσει το αίσχος της εργολαβικής εργασίας.

 

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,

Πάρε μέρος στις εκλογές! Ψήφισε θαρρετά το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας!

Οργανωθείτε στο χώρο δουλειάς σας. Η πραγματική δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση στους χώρους δουλειάς,  με τη δραστηριοποίηση όλο και περισσότερων εργαζομένων, με ταξικό πλαίσιο πάλης. Στους εργασιακούς χώρους που είμαστε οργανωμένοι και όχι ο καθένας μόνος του,  είτε με επιτροπή του κλαδικού, είτε απλά υπάρχουν μέλη στο κλαδικό, εκεί μπορούμε και να αντιμετωπίζουμε την επίθεση της εργοδοσίας – κυβέρνησης αλλά και να διεκδικούμε.

Για να μας βλέπουν ως εφιάλτη στον ύπνο τους όλοι αυτοί που μας κλέβουν τον ιδρώτα, που μας πετάνε στην ανεργία, δηλαδή οι βιομήχανοι, η εργοδοσία, η κυβέρνησή τους και τα κόμματά τους.

Η μάχη των αρχαιρεσιών είναι μάχη που δίνουμε απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση.

Το Συνδικάτο είναι το σπίτι μας, είναι το όπλο μας. Γι’ αυτό σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Εμπρός, όλοι στη μάχη!»