ΕυρώπηΑρχείο

Έρευνα στο γραφείο ΕΕ της Αθήνας – Τί απαντά ο Αντωνακόπουλος

«Δεν εμπλέκεται η OLAF, αν ακούσετε τη δήλωση της κ. Marjory van den Broeke, δεν την αναφέρει πουθενά. Πρόκειται για έρευνα διοικητικού χαρακτήρα για εικαζόμενες παραλείψεις, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που λάβαμε από τον γενικό γραμματέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» υποστήριξε στο newpost.gr, ο κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, ο οποίος υπηρετεί 30χρόνια στην ΕΕ και σε τρεις μήνες πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί.

Τα παραπάνω δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, στην Μαργαρίτα Αργυροπούλου (newpost.gr), μετά την έρευνα για υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών στο γραφείο της Αθήνας που ξεκίνησε η OLAF (ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτη).

Τόσο ο κος Αντωνακόπουλος, όσο και δύο συνεργάτες του τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
«Υπήρχαν σοβαρές αμφιβολίες για ύποπτες οικονομικές συνδιαλλαγές των συγκεκριμένων ατόμων» δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Marjory van den Broeke στην «Καθημερινή». 
Για αυτό τον λόγο όπως ο ευρωπαϊκός νόμος υπαγορεύει, η OLAF έπρεπε να ενημερωθεί σχετικά με την υπόθεση, λέει η ίδια. «Η OLAF έκανε μία προκαταρκτική έρευνα της υπόθεσης και κατέληξε ότι θα χρειαστεί πλήρης έρευνα” είπε η κ. van den Broeke ενώ τόνισε ότι δεν είναι γνωστό, όπως και με όλες τις υποθέσεις που ερευνά η OLAF  πότε θα ολοκληρωθεί. Συγχρόνως δεν ήθελε να αναφέρει ποια είναι τα υπόλοιπα δύο μέλη του γραφείου της Αθήνας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του επικεφαλής του γραφείου ΕΕ της Αθήνας Λεωνίδα Αντωνακόπουλου, στον εκδότη του anagnostis.org Άκη Γκάτζιο, για τις δράσεις επικοινωνίας και ενημέρωσης προς τους πολίτες που αναπτύσει σε εθνικό επίπεδο το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Απρίλιος 2017)

Όπως προσθέτει ο κος Αντωνακόπουλος, μιλώντας στην Μαργαρίτα Αργυροπούλου, «Καταρχήν, όλες οι οικονομικές δοσοληψίες υπογράφονται από το κέντρο στις Βρυξέλλες. Εκ των πραγμάτων ελέγχονται σε συνεργασία με τις οικονομικές υπηρεσίες εκεί, εφόσον στην Αθήνα δεν υπάρχει δικαίωμα υπογραφής.

Κατά δεύτερον, ποιες υπερτιμολογήσεις για μια εκδήλωση σ’ ένα κέτερινγκ κόστους 700 ευρώ;  Εμείς δεν αγοράζουμε βιομηχανικά προϊόντα. Εμείς κάνουμε μικρές εκδηλώσεις του γραφείου, ή παραγγέλνουμε κάποιο μπάνερ» λέει για τις φερόμενες κατηγορίες.
«Εγώ δεν έχω λερώσει το όνομά μου επί 30 χρόνια, από όποια υπηρεσία κι αν πέρασα. Είναι περίεργο να γίνεται αυτό τρεις μήνες πριν συνταξιοδοτηθώ. Προξενεί εντύπωση και ερωτηματικά πως ξεκινά μια διοικητική έρευνα χωρίς να έχουμε ενημερωθεί για ποιες υποθέσεις πρόκειται, για να αντιπαραβάλουμε τα δικά μας στοιχεία και τη δική μας άποψη. Επίσης προκαλεί εντύπωση γιατί ενώ η έρευνα ξεκίνησε τρεις μήνες πριν, δεν είχαμε ενημερωθεί.
Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι αποκεφαλίζεται το γραφείο της Αθήνας σε μια κρίσιμη περίοδο ενόψει ευρωεκλογών. Ένα γραφείο γνωστό για την αποτελεσματικότητά του».