ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Χειβιδόπουλος: Εγώ δεν φόρεσα μπότες και δεν άνοιξα κανένα φρεάτιο

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου ξεκίνησε τους καθαρισμούς των ρεμάτων του Δήμου Άργους – Μυκηνών η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, σύμφωνα με δηλώσεις του Τάσσου Χειβιδόπουλου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας τονίζει πως είχε καθαρίσει τα ρέματα και παραθέτει δικό του φωτογραφικό υλικό σε αντιπαραβολή του αντίστοιχου υλικού που έχει καταγράψει ο Δήμος Άργους – Μυκηνών. Επισήμανε πως αυτό αποδεικνύεται και από τα φερτά υλικά στις εκβολές των ρεμάτων που είναι λιγότερα από τις πλημμύρες του 2013. Ωστόσο πρόσθεσε πως κάποια ρέματα ήταν αδύνατο να έχουν καθαριστεί.

Ο Τάσσος Χειβιδόπουλος υπερασπίστηκε το έργο της αντιπεριφέρειας, έκανε λόγο για υπάρχοντα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία απέδωσαν και εκθείασε τη μελέτη του καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, παραδεχόμενος πως δύο και πλέον χρόνια μετά την παρουσίασή της, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για να βρεθεί χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.

Διαβάστε Επίσης: Πόσο καθαρά ήταν τα ρέματα του Δήμου Άργους – Μυκηνών (Pics)

Απαντώντας στις κατηγορίες του δημάρχου Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου ότι ήταν απών τη μέρα της καταστροφής, ανέφερε πως εγώ δεν φόρεσα μπότες και αμπέχονο και δεν άνοιξα κανένα φρεάτιο, και αντέτεινε πως ήταν εκεί που έπρεπε και έκανε τη δουλειά του.

Ακόμα ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε έκκληση για συνεργασία με όλους τους φορείς ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών και η καταβολή των αποζημιώσεων.

Τέλος σημείωσε πως υπάρχουν έτοιμα προς δημοπράτηση κάποια έργα που αφορούν αντιπλημμυρική προστασία, χωρίς να διευκρινίσει ποια είναι αυτά, ενώ επισήμανε πως ήδη ολοκληρώνονται, με αρκετή καθυστέρηση, δύο σημαντικές μελέτες για την οριοθέτηση του Ξεριά και του Ερασίνου.