Ξεχάστε το Πάρκο Κολοκοτρώνη που ξέρατε στο Ναύπλιο. Στο Πάρκο θα διαμορφωθούν τρεις χώροι. Ο ένας θα είναι χώρος εκδηλώσεων, ο άλλος θα έχει μόνιμα επιτραπέζια παιγνίδια, ενώ θα μείνει και ένα κομμάτι αφιερωμένο στα παιδιά.
Όλα αυτά θα οροθετηθούν με κερκίδες, ενώ μικροί τεχνητοί λόφοι θα δημιουργηθούν στην περίμετρο.
Όλα αυτά περιγράφονται στην τεχνική έκθεση της μελέτης που παρουσιάστηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο:
«Το έργο στοχεύει στη διευκόλυνση της ελεύθερης κίνησης προς όλες τις κατευθύνσεις κατά μήκος διαδρομών χωρίς εμπόδια, που αποτελούν τη διαφορά στα επίπεδα μεταξύ της κεντρικής περιοχής και των εξωτερικών διαδρομών μέσω μιας σειράς από κερκίδες που σέβονται όλη την υπάρχουσα βλάστηση και δημιουργούν μια ποικιλία χώρων.
Ταυτόχρονα μέσα από την τεχνίτη υποβάθμιση της στάθμης του πάρκου, γίνεται εμφανές από τα διερχόμενα οχήματα, ενώ λόγω του σχεδιασμού προκαλεί τον επισκέπτη να το επισκεφτεί. Ο σχεδιασμός πραγματοποιείται με τη κατασκευή τεχνιτών λόφων με συνολικό ύψος 15cm, στην περίμετρο του πάρκου, τα οποία θα καταλήγουν στις κερκίδες, μιας και δυο σειρών.
Οι κερκίδες οριοθετούν τους 3 χώρους που αφιερώνονται σε ένα χώρο εκδηλώσεων εμβαδού 800τ.μ., σε ένα χώρο με μόνιμες εγκαταστάσεις επιτραπέζιων παιχνιδιών εμβαδού 350 τ.μ. και ένα χώρο αφιερωμένο στα παιδιά με εμβαδόν 320 τ.μ.. Η μορφή τους δεν διαφοροποιείται από αυτές που υπάρχουν στην αρχή της Βασ. Κωνσταντίνου, δίνοντας μια ομοιογένεια και συνέχεια στην ανάπτυξη της πόλης».
Η απόφαση λήφθηκε πλειοψηφικά, αφού η αντιπολίτευση αντέδρασε.
Ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γραμματικόπουλος ανέφερε ότι: «έναν χώρο που έχει τη μορφή κήπου δεν μπορούμε να το μετατρέψουμε σε πλατεία. Αποτελεί μέγα λάθος η παρέμβαση στην αρχιτεκτονική του χώρου, διότι είναι ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα. Προτείνει να υποβοηθηθεί η αρχιτεκτονική του χώρου με βελτιώσεις στις φυτεύσεις».
Ο αρχηγός συνδυασμού της ελάσσονος αντιπολίτευσης Χαράλαμπος Αντωνιάδης είπε τα εξής: «Η διαμορφωμένη πρόταση για την επανασχεδίαση του πάρκου είναι ελλιπής και μελετητικά πρόχειρη. Όλοι συμφωνούμε ότι η κατάσταση του πάρκου σήμερα είναι απαράδεκτη. Η πρόταση να διαμορφώσουμε στο πάρκο Κολοκοτρώνη παιδική χαρά, παιδικά παιχνίδια, χώρους συγκέντρωσης και ότι άλλο μας περισσεύει δεν αναβαθμίζει το πάρκο αλλά το καταστρέφει.
Η ειδική μέριμνα για στέγαστρα σε συγκεκριμένα μαγαζιά της λεωφόρου Σιδηράς Μεραρχίας μας βρίσκει αντίθετους. Δεν υπάρχει καμία φυτοτεχνική μελέτη αναγκαία για ένα πάρκο. Δεν υπάρχει καμία αρχιτεκτονική λεπτομέρεια. Η πρόταση αλλάζει χρήση στο πάρκο. Η πρότασή μας είναι να διατηρηθεί η αρχιτεκτονική του πάρκου που και αυτή αποτελεί αρχιτεκτονικό μνημείο της πόλης (σχεδιάστηκε 1901) και μέσα από μια φυτοτεχνική μελέτη να φτιάξουμε ένα βοτανικό κήπο αναγνωρίσιμο να τοποθετήσουμε τα παραδοσιακά παγκάκια (δείγμα των παλαιών) να δούμε και να σχεδιάζουμε τον κατάλληλο φωτισμό (μελέτη φωτισμού), να αποκλαδώσουμε δένδρα που δημιουργούν προβλήματα, να αναδείξουμε το σημαντικό σημείο αναφοράς που είναι το άγαλμα του Κολοκοτρώνη».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος υπεραμύνθηκε του σχεδιασμού, λέγοντας: «Ο σχεδιασμός που προτείνεται με την παρούσα μελέτη θα αναδείξει την ομορφιά και την ιστορικότητα του χώρου, στοχεύει στην μετατροπή αυτού σε χώρο συνάθροισης των πολιτών κάθε ηλικίας, στη διευθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων που σήμερα αναπτύσσονται στον ευρύτερο χώρο του πάρκου και στην υποβοήθηση της ασφάλειας της περιοχής».