ΡεπορτάζΑρχείο

Πακετάρουν στο στρατόπεδο Ναυπλίου

Μετράει αντίστροφα μέχρι να κλείσει οριστικά το στρατόπεδο του Ναυπλίου. Τον Ιούλιο θα έχει αποτελέσει παρελθόν μαζί με όλα σχεδόν τα πρώην Κέντρα Εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ξεκινήσει η εκκένωση του. Στρατιωτικά οχήματα μεταφέρουν σταδιακά στρατιωτικό υλικό σε αποθήκες στην Αττική, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα στρατόπεδα που κλείνουν. Μαζί με το στρατόπεδο θα βάλει λουκέτο και η Λέσχη Αξιωματικών.

Εντελώς θα κλείσει και το στρατόπεδο στην Καλαμάτα, όπως επίσης και η εκεί λέσχη αξιωματικών.

Τα στρατιωτικά μουσεία του Ναυπλίου και της Καλαμάτας, τα οποία υπάγονται σε διαφορετικό καθεστώς, θα παραμείνουν ανοιχτά.

Μόνο με συγκεκριμένο σχέδιο θα παραχωρηθεί το ΚΕΜΧ

Στην Πελοπόννησο παραμένουν μόνο τα στρατόπεδα στην Σπάρτη και στην Τρίπολη ως χαμηλής επάνδρωσης, καθώς επίσης και η Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι.

Οι νεοσύλλεκτοι πλέον παρουσιάζονται κατευθείαν στις μονάδες της παραμεθορίου, στον Έβρο και τα νησιά. Εξαιρούνται οι νεοσύλλεκτοι που προορίζονται για Κύπρο, οι οποίοι παρουσιάζονται στη Θήβα.

Οι δομές αυτές είναι άγνωστο τι θα απογίνουν, με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να μην έχει κάνει ακόμα γνωστό τι σκοπεύει να κάνει με αυτά. Οι τοπικές κοινωνίες διεκδικούν τις εκτάσεις και τα κτίρια για να τα αξιοποιήσουν προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Από την άλλη δεν έχει αποκλειστεί και η δημιουργία hotspot για την φιλοξενία προσφύγων σε κάποια από αυτά…