ΠολιτισμόςΑρχείο

Η ομιλία του καθηγητή Γιάννη Φίλη στην Ασίνη (Vid)

Διάλεξη με θέμα: «Έχει Μέλλον ο Πολιτισμός μας;» έδωσε την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου ο Πανεπιστημιακός Γιάννης Φίλης, στον τόπο καταγωγής του, την Ασίνη.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Ασίνης και Αγίας Παρασκευής «Το Καστράκι».

Η ομιλία του καθηγητή Γιάννη Φίλη στην Ασίνη

Η ομιλία του καθηγητή Γιάννη Φίλη στην Ασίνη

Ο Γιάννης Φίλης είναι διακεκριμένος επιστήμονας, συγγραφέας, ποιητής, ερευνητής με διεθνή αναγνώριση σε πολλούς τομείς, τέως Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης και Ομότιμος Καθηγητής.

Ο καθηγητής έκανε παρουσίαση του περιβάλλοντός μας και αναφέρθηκε στις αιτίες που δημιουργούν την κλιματική αλλαγή στον πλανήτη. Μετά από την ανάλυση που παρουσίασε, έκανε προτάσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο που θα μπορούσαν να βελτιώσουν το Μέλλον του Πλανήτη μας.

Η ομιλία του καθηγητή Γιάννη Φίλη στην Ασίνη

Η ομιλία του καθηγητή Γιάννη Φίλη στην Ασίνη

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης, ο αντιδήμαρχος Ναυπλίου Κωνσταντίνος Ρούτουλας, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βασίλης Χριστόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος της “Άλλης Πρότασης” Χαράλαμπος Αντωνιάδηςο τέως νομάρχης Αναστάσιος Σαλεσιώτης, επίσης τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι σωματείων της περιοχής και άτομα από την ευρύτερη περιοχή, που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες εκείνης της ημέρας λόγω του «Ζορμπά», άκουσαν με προσοχή τον ομιλητή και στο τέλος ακολούθησε διάλογος και προτάσεις για το Μέλλον του Πολιτισμού μας. Ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός συμμετείχε με επιστολή που έστειλε.