Site icon Αρχείο anagnostis.org

Μόνο με συγκεκριμένο σχέδιο θα παραχωρηθεί το ΚΕΜΧ

Στρατόπεδο Ναυπλίου

Επιβεβαιώνεται από το Υπουργείο η επικείμενη διάλυση του ΚΕΜΧ. Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας βρέθηκε στην Τρίπολη για την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 124ΠΒΕ στην Τρίπολη και μίλησε, μεταξύ άλλων, για να την αξιοποίηση των κλειστών στρατοπέδων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής Υπουργός για τα στρατόπεδα που κλέινουν είπε ότι θα αξιοποιηθούν όταν ο Ελληνικός Στρατός δεν θα τα χρειάζεται προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Όμως θέλει μια προσοχή και υπευθυνότητα από τις τοπικές αρχές.

Το ΥΠΕΘΑ επιβεβαιώνει την διάλυση του ΚΕΜΧ

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χρειάζεται μία πολύ συγκεκριμένη τοποθέτηση και ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο από τις τοπικές κοινωνίες για την αξιοποίηση των στρατοπέδων, έτσι ώστε να προσφέρουν πολλαπλασιαστικά και να αποδίδουν στην τοπική κοινωνία.

Συνεπώς από το υπουργείο περιμένουν συγκεκριμένες μελέτες (και όχι γενικόλογα αιτήματα) που θα αποτυπώνουν με σαφήνεια τις χρήσεις για τις οποίες θα προορίζονται οι χώροι που ζητούνται, και κατά πόσο αυτές οι χρήσεις θα έχουν να προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες.

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις από το arcadiaportal:

Exit mobile version