ΚοινωνίαΑρχείο

Ή εγώ θα έβαζα χειροπέδες ή ο γιος μου

Η μητέρα του ανήλικου που κοιμήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα Ναυπλίου, δίνει τη δική της απάντηση στα τεκταινόμενα που δημοσιοποιήθηκαν.

Διατηρώντας την ανωνυμία της και έχοντας αφεθεί ελεύθερη μετά τη σύλληψή της με την κατηγορία για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας εις βάρος ανήλικου τέκνου, η μητέρα έκανε τις παρακάτω απαραίτητες γι΄ αυτή δηλώσεις στο anagnostis.org, δίνοντας την δική της διάσταση στην ιστορία:

«Η εγώ θα έβαζα χειροπέδες ή ο γιος μου

Εξηγώ: είμαστε μονογονεϊκή οικογένεια με ισχυρό μητρικό πρότυπο εκ μέρους μου, αλλά και μιας ζωηρής εφηβείας του γιού μου. Βάση μιας παραβατικότητας εις βάρος μου και λόγω ότι παρενέβη το δίκτυο «νόμων» που έκτισα γι΄ αυτόν, εκείνη την ημέρα ήρθαμε σε προσωρινή διαμάχη, όταν δεν έπαιρνα πειστικές απαντήσεις γι΄ αυτή τη συμπεριφορά του. 

Σε ένα ήδη λήξαν επεισόδιο και ενώ ο γιός μου βρισκόταν σε ασφαλές περιβάλλον, εμφανίστηκε η εν λόγω «γειτόνισσα», «άρπαξε» και έπεισε το παιδί, όπως η ίδια ομολογεί να την ακολουθήσει στο τμήμα. Χωρίς καμία σωματική βλάβη, χωρίς κλάματα ή έστω φωνές προς βοήθειά του, θεώρησε εκείνη ότι βρίσκεται σε κίνδυνο!

Εν μέσω και εν εξελίξει δικαστικής υπόθεσης σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα (σε ότι αφορά ανήλικο) προέβη σε δημοσιότητα στοιχείων και καταστάσεων εξ αρχής με το check in της στην αστυνομία. Ρίχνοντας έτσι την πρώτη διάσταση κίτρινου τύπου και φθηνού κουτσομπολιού που εξακολούθησε και μετά από δύο μέρες σε δημόσιες αναρτήσεις της σε εύκολα προσβάσιμα κοινωνικά δίκτυα.

Προς απάντησή της το παιδί κοιμήθηκε στο τμήμα με δική του βούληση προκειμένου να είναι κοντά στη μητέρα του, τροφοδοτώντας τίτλο δημοσιεύματος και μετατρέποντας έτσι τη θυσία του για τη μητέρα του, σε προσβολή και αλλοίωση της προσωπικότητας του. Η συνέχιση δηλώσεών της και φημών που διέδιδε, είχε ως εύκολη διασταύρωση προσωπικών στοιχείων, με αποτέλεσμα να χάσω την εργασία μου (δικαιούχος ΚΕΑ), βάζοντάς μας σε μεγαλύτερη οικονομική αδυναμία, πριν τη λήξη τελεσίδικης δικαστικής απόφασης. Τέλος παραθέτω στοιχείο αδιάσειστο, ότι το Χαμόγελο του Παιδιού (ανώτατο κοινωνικό ίδρυμα), όπως δημοσίευσε το anagnostis.org έκανε τις απαραίτητες ενέργειες, να βρεθεί σε ασφαλές περιβάλλον το παιδί το οποίο ήταν το ΣΠΙΤΙ του στη ΜΗΤΕΡΑ του!

Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου απέναντι σε ενέργειες και δηλώσεις της κυρίας, όπως και όσων πλησιάζουν δίπλα μας διασπαστικά και όχι ενωτικά.

Παρακαλώ να διατηρήσετε την ανωνυμία μου».