ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Σαραβάκος: Εγώ κατεβαίνω μόνος μου (Vid)

Νέα πολιτική στέγη βρήκε ο Δημήτρης Σαραβάκος που έσπευσε να βάλει υποψηφιότητα για Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την στήριξη της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Ο άλλοτε νομάρχης Αργολίδας αφού δεν κατάφερε να πείσει τους ψηφοφόρους να τον επανεκλέξουν, προσπαθεί από τότε να επιβιώσει πολιτικά αμφιταλαντευόμενος αρχικά ανάμεσα στους συνδυασμούς Δράκου και Τατούλη και τώρα μεταπηδώντας από τη ΝΔ στην Ένωση Κεντρώων.

Αυτή τη φορά θα διεκδικήσει την εκλογή του ως Περιφερειάρχης με την «Κίνηση Πολιτών Πελοποννήσου», η οποία στην ιστοσελίδα της δεν εμφανίζει κανένα μέλος παρά μόνο τον ίδιο!

Από την πλευρά του δηλώνει σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Best πως κατεβαίνει μόνος του και πως η Ένωση Κεντρώων τον στήριξε με δική της πρωτοβουλία. Μάλιστα δεν κλείνει το μάτι σε περίπτωση που κάποιο άλλο κόμμα αποφασίσει επίσης να τον στηρίξει.

Όπως σημειώνει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι Πελοποννήσιοι,

Η Περιφέρεια μας μαραζώνει χρόνο με τον χρόνο, σε θέματα ανάπτυξης ασφάλειας και ευημερίας. Η παρούσα Διοίκηση δέχεται συνεχώς κριτική για υποθέσεις διαφθοράς, λάθη, παραλείψεις και επιβαρυντικά για τον τόπο μέτρα και έργα.

Χρειάζεται άμεση κινητοποίηση για να περισώσουμε τις αξίες μας, τα κεκτημένα μας και να σχεδιάσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δεχόμαστε την σχεδιαζόμενη εξαθλίωση του συνταξιούχου και της τρίτης ηλικίας. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε άλλο την απώλεια νέου εργατικού δυναμικού, των νέων επιστημόνων μας, των παιδιών μας που στρέφονται συνεχώς σε αγορές άλλων χωρών. Ο τόπος μας δεν έχει περιθώριο για άλλες απώλειες. Έχουμε δουλέψει, έχουμε ιδρώσει και δεν μας αξίζουν πολιτικές που μας εξαθλιώνουν συνεχώς δίνοντας σε ξένα χέρια, χώρο για δικές τους επενδύσεις. Οφείλουμε να προστατεύσουμε το μέλλον του αγρότη, του κτηνοτρόφου, του τουριστικού επαγγελματία, του ελεύθερου επαγγελματία, του ιδιωτικού υπαλλήλου, του εκπαιδευτικού και τις υγιείς εργασιακές σχέσεις.

Η αιρετή περιφέρεια Πελοποννήσου έχει την δυνατότητα σε όλα τα παραπάνω να επέμβει δραστικά και να προσφέρει λύσεις μέσα από την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης. Ιδιαίτερα έχοντας ως όπλο της, το αναθεωρημένο άρθρο 102 του Συντάγματος για τις διευρυμένες αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης, του οποίου υπήρξα εισηγητής, ως εκπρόσωπος της ΕΝΑΕ (Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος).

Έχουμε και εμπειρία και γνώση των θεμάτων που απασχολούν τον πολίτη, γιατί πολύ απλά απασχολούν κι εμάς. Κι εμείς κινούμαστε στις ίδιες γειτονιές, συναλλασσόμαστε με τις ίδιες υπηρεσίες, έχουμε τις ίδιες ανάγκες.  Είμαστε Πελοποννήσιοι, αγαπάμε τον τόπο αυτό και δεν τον εγκαταλείψαμε ποτέ. Θα δώσουμε κάθε δυνατή μάχη για να χαρίσουμε καλύτερες μέρες στους συγκατοίκους μας. Με υπομονή, ηρεμία, μέσα από συνεργασίες, συμμαχίες και στρατηγικό σχεδιασμό θα συνεχίσουμε τα έργα κοινής αποδοχής και θα επιταχύνουμε νέα έργα, πάντα με άξονα τον άνθρωπο. Θα πραγματοποιήσουμε μικρές επαναστάσεις με μεγάλο αντίκτυπο, στον τόπο που γεννήθηκαν.

Από σήμερα λοιπόν θέτουμε εαυτούς στην διάθεση σας. Μαζί θα δημιουργήσουμε ένα νέο πρόσφορο έδαφος δημιουργίας, ανάπτυξης και ασφάλειας για τον κάθε έναν πολίτη, ανεξαρτήτως ηλικίας, κοινωνικής τάξης, οικονομικής κατάστασης και επαγγελματικής θέσης. Στηρίξτε μας και δώστε δύναμη στα θέλω σας.

Η πολιτική βούληση δεν χρειάζεται να επιβάλει πάντα δυσάρεστα μέτρα. Μπορεί και να προσφέρει ανακούφιση στα μεγάλα καθημερινά προβλήματα του συμπολίτη μας. Ιδιαίτερα τώρα, που ο ψηφοφόρος αναζητά πρακτικές λύσεις βελτίωσης, της ποιότητας της ζωής του.

Επιλέγοντας να υποστηρίξετε την παράταξη του Δημήτρη Σαραβάκου, στηρίζεται μία ομάδα έμπειρων, έντιμων και εξειδικευμένων ανθρώπων που θέλουν κι εκείνοι να προσφέρουν για την κατάρτιση και ολοκλήρωση ενός σχεδιασμού ανθρωποκεντρικών έργων. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει ανοιχτά μάτια και αυτιά στα θέλω όλων μας. Έτσι λοιπόν προσκαλούμαι τους Πελοποννησίους να στηρίξουν την παράταξη «Κίνηση Πολιτών Πελοποννήσου».

Το πολιτικό πρόγραμμα και οι αυτοδιοικητικές προτάσεις μας, με κύριους άξονες, την ανάπτυξη, το περιβάλλον τον πολιτισμό και κυρίως τον άνθρωπο, θα τεθούν στην κρίση των πολιτών της Πελοποννήσου, στο άμεσο χρονικό διάστημα».