ΚοινωνίαΑρχείο

Θεωρεί ιερό χόρτο το χασίς και αθωώθηκε από το δικαστήριο

Ιερό χόρτο ονομάζει το χασίς και το χρησιμοποιεί για να φτιάχνει ροφήματα και λάδι για τον ίδιο και τα ζώα του, ενώ θεωρεί ανόητους όσους το καπνίζουν. Έχει δε, μια πολύ ιδιαίτερη φιλοσοφία για τη ζωή και είναι οπαδός του φιλόσοφου Διογένη.

Πρόκειται για έναν 69χρονο, ο οποίος εξέπληξε με τις απόψεις του το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, το οποίο τον έκρινε ατιμώρητο για  δύο υποθέσεις κατοχής χασίς, τις οποίες αποδέχτηκε για δική του χρήση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Βίκυς Βετουλάκη στο tharrosnews, το δικαστήριο διευκρίνισε ότι η απόφαση αυτή σχετίζεται άμεσα με την ειδική σύνθεση της προσωπικότητας του κατηγορουμένου και «δεν απενοχοποιεί» το χασίς. Ο ίδιος, πάντως, έδωσε το λόγο του στην Έδρα ότι δε θα ξανασχοληθεί με χασίς.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ο κατηγορούμενος δήλωσε τοξικομανής εδώ και 50 χρόνια και στην απολογία του εξήγησε ότι γνώρισε το χασίς στην Αμερική από τα πεθερικά του, που ήταν χίπηδες. Μάρτυρες, αλλά και ο ίδιος, είπαν πως ζει  απομονωμένος σε μια αγροικία, χωρίς ρεύμα και νερό, με 50 σκύλους, γάτες κι ένα γαϊδουράκι. Αυτοαποκαλείται Διογένης, τον οποίο, όπως είπε, θεωρεί δάσκαλό του.

Μάλιστα στο δικαστήριο μάρτυρας κατέθεσε ότι τον γνώρισε στις φωτιές του 2007, όταν βοήθησε πολύ κόσμο και από τότε έχουν γίνει φίλοι. Υπογράμμισε ότι δεν είναι κακούργος, αλλά ένα βαθιά φιλοσοφημένο άτομο που βασίζεται στους κυνικούς φιλοσόφους. Ονομάζει το χασίς ιερό χόρτο και φτιάχνει μαζί με άλλα βότανα τσάι, αλλά και λάδι, που χρησιμοποιεί ως φάρμακο στα ζώα του. Εξήγησε ότι έχει σημαντική περιουσία και πως αν και δικαιούται, δεν έχει πάρει σύνταξη, προκειμένου να μην επιβαρύνει το ελληνικό κράτος. Άλλος μάρτυρας είπε ότι θα ήταν κάτι ξένο γι’ αυτόν να πουλήσει χασίς και τον χαρακτήρισε επίσης άτομο με βαθιά πολιτική σκέψη και φιλοσοφία ζωής.

Στην απολογία του ο ίδιος ανέλυσε τη φιλοσοφία του και παραδέχθηκε ότι καλλιεργούσε χασίς, τονίζοντας ότι θεραπεύει 400 αρρώστιες. Μάλιστα, σημείωσε ότι με τις ιδιότητες που έχει θα έπρεπε την καλλιέργειά του να έχει αναλάβει το κράτος. 

Όλα αυτά εντυπωσίασαν τόσο το δικαστήριο στην Καλαμάτα, όπου δικάστηκε η υπόθεση, όσο και το ακροατήριο.