ΚοινωνίαΑρχείο

Μία σημαντική διάκριση για το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου

Μια σημαντική διάκριση, η Εθνική Ετικέτα Ποιότητας, ήρθε να επιβραβεύσει την συνέπεια και την αποτελεσματικότητα της προσπάθειάς του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου, για τη συμμετοχή του στα έργα e-Twinning.

Η διάκριση αφορά στο έργο ‘Be-twin us: Our Webmag’ που εκπονήθηκε κατά το σχολικό έτος 2016-2017 από τους μαθητές των προχωρημένων τμημάτων Αγγλικών της Γ΄ Γυμνασίου υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Κριεμάδη Αγγελικής και με συνεργάτες τους ένα ιταλικό σχολείο, το Instituto Statale του Mansue , κοντά στο Treviso της βόρειας Ιταλίας.

Εθνική ετικέτα e-Twinning

Αποτελούσε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με μηνιαία τεύχη που συντάχθηκε στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών, ως ένα εναλλακτικό εργαλείο μάθησης και διδασκαλίας.

Η δράση e-Twinning αποτελεί την κοινότητα για τα σχολεία στην Ευρώπη και παροτρύνει τους νέους διαφορετικών κρατών να μάθουν οι μεν για τους δε, να συναντηθούν εικονικά, να ανταλλάξουν ιδέες, να εργαστούν σε ομάδες ενώ παράλληλα εξασκούν τις ικανότητες τους στη Γλώσσα και στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών.

Οι Ετικέτες Ποιότητας του eTwinning χορηγούνται από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης στους καθηγητές και μαθητές που έχουν υλοποιήσει άριστα eTwinning έργα. Υποδηλώνουν ότι το έργο ανταποκρίνεται σε ορισμένα εθνικά και Ευρωπαϊκά πρότυπα και αποτελεί δημόσια επιβεβαίωση τόσο της αφοσίωσης του σχολείου στην ποιότητα όσο και του βαθμού στον οποίο είναι ανοιχτό στη συνεργασία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Διευθύντρια του Σχολείου Μαρία Κορομπίλη συγχαίρει όλους τους συντελεστές για αυτή τους τη διάκριση.