ΠολιτισμόςΑρχείο

Το “Gomenaki” του Ναυπλιώτη Άλκη Παπασταθόπουλου γύρισε με βραβείο από το Μέμφις

Το βραβείο του καλύτερου μουσικού βίντεο κέρδισε το “Gomenaki” των S.W.I.M. (Someone Who Isn’t Me) στο Indie Memphis Film Festival που διεξήχθη στην ομώνυμη πόλη του Τενεσί των ΗΠΑ.

Το τολμηρό video clip που θίγει θέματα ταμπού όπως το σχολικό bullying και η σεξουαλικότητα, παρουσιάζοντας μία διαφορετική ιστορία αγάπης, έχει σκηνοθετήσει ο Άλκης Παπασταθόπουλος από το Ναύπλιο. 

Αλκης Παπασταθόπουλος

Σε αυτό παρακολουθούμε έναν διαφορετικό έφηβο να δέχεται bullying από τους συμμαθητές και την οικογένειά του. Ωστόσο, δεν το βάζει κάτω και εν τέλει εμφανίζεται στο πάρτι ντυμένος ακριβώς όπως θέλει, δίνοντας μια μεγάλη νίκη στην αγάπη ενάντια στο μίσος.

Το video clip έγινε viral από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στο Youtube, αν και λογοκρίθηκε αδίκως από την “κοινότητα” που το έκρινε ακατάλληλο για συγκεκριμένη μερίδα θεατών, φέρνοντας την ταμπέλα του «age restricted». Ωστόσο όσες φορές λογοκρίθηκε, υπήρξε σύντομα άρση των περιορισμών.

Πριν βιαστείτε να κρίνετε, αναλογιστείτε όσα βλέπετε και ακούτε σε ένα rap ή trap βιντεοκλίπ, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους σημερινούς εφήβους. Γυμνό, ναρκωτικά, όπλα, αντικειμενοποίηση της γυναίκας, στίχους για βία και σεξ με μπόλικη ομοφοβία. Το «Gomenaki» μπροστά σε αυτά είναι αθώο.

Someone Who Isn’t Me είναι μια τριμελής γυναικεία μπάντα από την Αθήνα. Εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια έχουν καταφέρει αρκετά πράγματα, όπως το να εμφανιστούν στο φεστιβάλ SXSW στο Τέξας και να γράψουν μουσική για βραβευμένες κινηματογραφικές παραγωγές.

Το τραγούδι συνοδεύεται και από την παρακάτω αφίσα που έφτιαξε ειδικά γι’ αυτό η ομάδα του talc design studio.

Αφίσα