ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τατούλης: Δεν έκανα ρούπι πίσω για να διατηρήσω την ανεξαρτησία της παράταξης

Σε ερωτήσεις που αφορούν την παράταξή του, τις εκλογές, την στήριξη από κόμματα και τους πολιτικούς του αντιπάλους απάντησε ο Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τα χρίσματα τα δίνουν οι πολίτες και μόνο οι πολίτες, ενώ τα αναπτυξιακά σχέδια στη λογική των δημοτικών αρχών αποτελούν πλάνες, καθώς μόνο η περιφερειακή διακυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει αναπτυξιακά έργα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε πως «Δεν έχουμε τη στήριξη κανενός, μιλάμε μόνο με τους πολίτες», προσθέτοντας πως «Δεν έκανα ούτε ρούπι πίσω για να κρατήσω την ανεξαρτησία της “Νέας Πελοποννήσου”, και της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Σε ερώτηση που του έγινε για το τι συνέβη και η ΝΔ δεν έδωσε τη στήριξή της στον ίδιο και στην παράταξή του, ο κ. Τατούλης επισήμανε ότι η «Νέα Πελοπόννησος» είναι υπερήφανη που εγκαινίασε μια νέα πολιτική φιλοσοφία, μια νέα πολιτική θέση που σε σύντομο χρονικό διάστημα κατέκτησε την επικράτεια και κυρίως έγινε πραγματικότητα για το σύνολο των πολιτών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ανατρέψαμε μια κοσμοθεωρία φτιάχνοντας έναν ακομμάτιστο συνδυασμό, δεν ζητήσαμε ποτέ το χρίσμα ή τη στήριξη. Το 2010 πορευτήκαμε και το 2014 ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός, δήλωσε ότι στήριζε την προσπάθειά μας λόγω του μεγάλου μας έργου –και αυτά δεν είναι δικά μου λόγια». Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχολίασε πως ψάχνει ανθρώπους που θα εκφράσουν την πολιτική του.

Πέτρος Τατούλης

Σε ερώτηση που του τέθηκε αν θα υπηρετήσει από τη θέση της αντιπολίτευσης, εφόσον χάσει τις εκλογές, ο κ. Τατούλης απάντησε ότι θα τηρήσει ως κόρην οφθαλμού την εντολή των πολιτών, όπως κάνει πάντα, κάνοντας παράλληλα την πρόβλεψη ότι η «Νέα Πελοπόννησος» θα κερδίσει τις εκλογές.

Για την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα να σχολιάσει το οτιδήποτε, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά. Σε ότι αφορά την πρόταση Νίκα να δοθεί το ΕΣΠΑ στους Δήμους σημείωσε πως είναι ανεδαφική και ζήτησε να υπάρχει πολιτικός πολιτισμός, ώστε να μην λέγονται λόγια και προτάσεις του αέρα. Επίσης ο κ. Τατούλης επισήμανε πως ο κ. Νίκας δεν δείχνει σοβαρότητα, διατυπώνοντας την άποψη ότι θα λύσει το δημογραφικό.

Σχετικά με τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Δέδε (αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα), ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στάθηκε στην πολιτική του διαδρομή λέγοντας πως: «Ο κ. Δέδες ήταν αντιπεριφερειάρχης μου, παραιτήθηκε από αντιπεριφερειάρχης για να δημιουργήσει πάλι τον κομματικό του φορέα, το ΠαΣοΚ, δηλαδή. Παραιτήθηκε για να γίνει ΓΓ σε μια άλλη παράταξη, οι πολίτες θα το κρίνουν αυτό το πράγμα».

Δείτε παρακάτω αποσπάσματα του Best από την συνέντευξη Τατούλη: