ΟικονομίαΑρχείο

4,5 εκατ. ευρώ για το σπίτι του Μιαούλη στην Ύδρα (Pics)

Υπήρξε το σπίτι του Έλληνα καραβοκύρη της Ελληνικής Επανάστασης, Ανδρέα Μιαούλη, που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανάσταση του 1821, ως διοικητής ναύαρχος του ελληνικού στόλου, αλλά και στη μετέπειτα πολιτική ζωή του τόπου.

Είναι η Grande Dame, η θρυλική βίλα με την τεράστια ιστορική σημασία που βρίσκεται στην Ύδρα. Οικοδομήθηκε πριν από 200 χρόνια, το 1808 από Βενετούς αρχιτέκτονες και υπήρξε η κατοικία του ήρωα της Επανάστασης. Σήμερα δημοπρατείται από τον Οίκο Sotheby’s με τιμή εκκίνησης το αστρονομικό ποσό των 4.500.000 ευρώ.

Αποτελείται από την κύρια βίλα και ένα μικρό αριθμό κτιρίων που είναι τοποθετημένα γύρω από μια εσωτερική πέτρινη αυλή που προσφέρει ιδιωτικότητα και υπόσχεται στιγμές χαλάρωσης. Η μοναδική τοποθεσία του ακινήτου προσφέρει εκπληκτική θέα στο Αιγαίο από τις περισσότερες περιοχές του.

Στις καλά διατηρημένες του περιοχές μπορεί κανείς να θαυμάσει τις μοναδικές τοιχογραφίες στις οροφές και τα όμορφα πατώματα των κύριων χώρων, τα έξι ευρύχωρα υπνοδωμάτια καθώς και τα έξι βικτωριανά μπάνια δημιουργούν ένα τέλειο μείγμα αριστοκρατικής εμφάνισης και χαλαρωτικής ατμόσφαιρας.

«Αφήστε τις αισθήσεις σας να είναι ο οδηγός σας στην περιήγησή σας σ’ αυτή την εκλεπτυσμένη ιστορική κατοικία», αναφέρει η αγγελία του οίκου Sotheby’s.

Δείτε φωτογραφίες από το Sotheby’s Greece:

Βίλα Μιαούλη Ύδρα

Βίλα Μιαούλη Ύδρα

Βίλα Μιαούλη Ύδρα

Βίλα Μιαούλη Ύδρα

Βίλα Μιαούλη Ύδρα

Βίλα Μιαούλη Ύδρα

Βίλα Μιαούλη Ύδρα

Βίλα Μιαούλη Ύδρα

Βίλα Μιαούλη Ύδρα

protothema.gr