ΚοινωνίαΑρχείο

Το Άργος πανηγυρίζει για τον Άγιο Νεκτάριο

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, εορτή του Αγίου Νεκταρίου, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου στο Άργος (βρίσκεται στο υπόγειο του Ναού της Αγίας Αικατερίνης).

Την παραμονή, ημέρα Πέμπτη και ώρα 7 μ.μ. θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Την Παρασκευή, ημέρα της εορτής και ώρα 7 π.μ. θα ψαλεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος.

Άγιος Νεκτάριος

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση:

«Προσκαλείσθε όπως προσέλθετε, διά να τιμήσωμε μετά του οφειλομένου σεβασμού την Ιερά μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.

Ο Άγιος Νεκτάριος ο θαυματουργός του οποίου την μνήμη εορτάζουμε στις 9 Νοεμβρίου είναι ένας από τους Πατέρες της Εκκλησίας, όπου η αγιότητα του βίου του συνδυάζεται με τη χάρη της θαυματουργίας. Η ζωή του ήταν μια ιερή πορεία εβδομήντα τεσσάρων χρόνων κατάφορτη από καρπούς του Αγίου Πνεύματος.

Μια πορεία πάντως που κάθε άλλο παρά ομαλή ήταν. Ο Άγιος βρέθηκε από ξενιτεμένο φτωχό παιδί, Επίσκοπος της Εκκλησίας, από εξόριστος, διευθυντής Εκκλησιαστικής Σχολής, από θνητός, Άγιος της Εκκλησίας μας».

Άγιος Νεκτάριος