ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ετοιμάζεται η ΝΔ να ανακοινώσει δημάρχους

Έτοιμη είναι η Νέα Δημοκρατία να ανακοινώσει ποιούς θα στηρίξει για δημάρχους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, πολύ σύντομα σύμφωνα με πληροφορίες.

Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τους δήμους της Αργολίδας και ιδιαίτερα με Ναύπλιο και Άργος όπου η κατάσταση είναι ακόμα ρευστή.

Όπως είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα μέσα του Οκτώβρη από την Κόρινθο, το κόμμα προσανατολίζεται να δώσει στήριξη σε υποψήφιους δημάρχους στις πρωτεύουσες των νομών, συστήνοντας ωστόσο υπομονή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξει κάποια στήριξη για τους δήμους, εξαιρώντας τις πρωτεύουσες των νομών, είχε δηλώσει: «Έχουμε πει ότι ως προς την αυτοδιοίκηση του 1ου βαθμού οι δημότες θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τους καλύτερους τοπικούς άρχοντες, με γνώμονα το ποιος είναι καλύτερος για να αντιμετωπίσει τα τοπικά προβλήματα. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δώσει χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές 1ου βαθμού. Θα περιοριστούμε στη στήριξη την οποία έχουμε δώσει στις περιφέρειες. Θα ακούσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών, αλλά όπως έχω πει πολλές φορές, όσο απομακρυνόμαστε από την κεντρική εξουσία, τόσο οι δημότες πρέπει να είναι ελεύθεροι να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές για τους δήμους τους».