ΠολιτισμόςΑρχείο

Μια μυθιστορηματική τοιχογραφία της Αθήνας του 1950 αναβίωσε στο Ναύπλιο (Vid)

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ, οι Εκδόσεις Μεταίχμιο, το Βιβλιοπωλείο Άλμπατρος και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας παρουσίασαν το βιβλίο «Ελαφρά Ελληνικά Τραγούδια» (εκδ. Μεταίχμιο), του Αλέξη Πανσέληνου, καταξιωμένου συγγραφέα και νομικού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στην Αίθουσα του Βουλευτικού, στο Ναύπλιο. Το βιβλίο παρουσίασαν η Αγγελική Ντεβέ και ο Φίλιππος Δελής, Φιλόλογοι-Εκπαιδευτικοί. Συντόνισε ο Νικόλαος Μπουμπάρης, Φιλόλογος-Ιστορικός. Μαζί τους ήταν και ο συγγραφέας, ο οποίος συνομίλησε με το κοινό. 

Στους δρόμους της Αθήνας του 1950 ξαναζωντανεύουν καταδικασμένοι έρωτες και πολιτικές συνωμοσίες, ελαφρά ελληνικά τραγούδια, εκτελέσεις και καλλιστεία. Μια μυθιστορηματική τοιχογραφία για μια εποχή δύσκολης ανάρρωσης ενός κόσμου που μάτωσε. 

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας εορτάζει το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 τα 35 χρόνια της λειτουργίας του. Σε αυτά τα 35 χρόνια, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας καταξιώθηκε ως ένας από τους πλέον δραστήριους επιστημονικούς φορείς, υπερβαίνοντας τα όρια της Αργολίδας, καθιστώντας τον νομό κέντρο μιας ολοένα και μεγαλύτερης εξωστρεφούς δραστηριότητας.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν ως το τέλος του 2019 θα τιμούν αυτή την επέτειο. Η αρχή έγινε με την εν λόγω εκδήλωση, στην οποία φιλοξενήθηκε ένας εκλεκτός προσκεκλημένος.