ΑθλητισμόςΑρχείο

Ορεινός αγώνας τρεξίματος στο Αρτεμίσιο

Ο Σύλλογος Απανταχού Καρυωτών «Το Αρτεμίσιο» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων – Δρομείς Αργολίδας, προκηρύσσει αγώνα ορεινού τρεξίματος και παράλληλων αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων, οι οποίοι θα λάβουν χώρα στις 2 Δεκεμβρίου, στο όρος Αρτεμίσιο και στον ορεινό παραδοσιακό οικισμό της Καρυάς.

Ο αγώνας περιλαμβάνει τρεις διαδρομές διαφορετικής αποστάσεως, υψομετρικής διαφοράς και βαθμού δυσκολίας.

Την Mountain Running 25 K η οποία είναι η κλασική διαδρομή του αγώνα μήκους 25 χλμ και 1600μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς. Η φύση της διαδρομής του αγώνα είναι τεχνική (ειδικά στο κομμάτι της κορυφής), απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, είναι δυνητικά εκτεθειμένη σε απότομες αλλαγές του καιρού στα ψηλότερα σημεία του βουνού και απευθύνεται σε καλά προπονημένους δρομείς με ανάλογη εμπειρία ορεινών αγώνων.

Την Trail Running 10 K η οποία διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά αυτού που ονομάζουμε trailrunning. Με μήκος 10 χλμ και θετική υψομετρική διαφορά 900μ. απευθύνεται σε όλους και θεωρείται ιδανική για την εισαγωγή σας στο ορεινό τερέν.

Την Fun Running 2K η οποία είναι μια εύκολη διαδρομή συνολικού μήκους 2 χλμ, καθαρά ψυχαγωγική αλλά και εκπαιδευτική. Στόχος της είναι να φέρει τους μικρούς μας φίλους σε επαφή με την φύση και να τους εξοικειώσει με τις εναλλακτικές μορφές δράσεων και αθλητισμού. Επίσης να αναδείξει όλες εκείνες τις ευεργετικές ιδιότητες που παρέχει το φυσικό περιβάλλον στον άνθρωπο, αλλά και να κάνει γνωστή την παράδοση και την ιστορία του τόπου σε μικρούς και μεγάλους. Τέλος η διαδρομή πλαισιώνεται με ένα σύνολο δράσεων που θα της δώσουν ένα χαρακτήρα παιχνιδιού.

Artemisio Mountain Running

Αρχή και τέλος της κάθε διαδρομής είναι η βάση της διοργάνωσης στην καταπράσινη κεντρική πλατεία του παραδοσιακού οικισμού της Καρυάς.

Στη διαδρομή Mountain Running θα υπάρχουν έξι ηλικιακές κατηγορίες οι οποίες είναι:

ΑΝΔΡΩΝ 
Α1 18-29 γεννημένοι το 2000 – 1989
Α2 30-39 γεννημένοι το 1988 – 1979
Α3 40-49 γεννημένοι το 1978 – 1969
Α4 50+ γεννημένοι το 1968 και πριν

ΓΥΝΑΙΚΩΝ 
Γ1 18-39 γεννημένες το 2000 – 1979
Γ2 40+ γεννημένες το 1978 και πριν

Χρηματικά έπαθλα θα δοθούν στους έξι 6 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης της διαδρομής Mountain Running 25K.

Στη διαδρομή Trail Running θα υπάρχουν δύο κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών.

Οι τρεις πρώτοι νικητές-ριες των κατηγοριών κάθε διαδρομής θα πάρουν κύπελλο και μετάλλιο ενώ όλοι όσοι έχουν έγκυρο τερματισμό θα πάρουν το αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα.

Παράλληλα για τους μικρούς φίλους θα γίνουν δράσεις εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και διασκέδασης (Τοξοβολία, προσανατολισμός με πυξίδα, βασικές πρώτες βοήθειες κτλ).

Δώρα των χορηγών θα κληρωθούν σε όλους τους συμμετέχοντες.

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται ως εξής:
Mountain Running 25K: 25 ευρώ
Trail Running 10K: 10 ευρώ
Fun Running 2K: Δωρεάν

Στον χώρο θα λειτουργήσει μικρή έκθεση προβολής τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.

Περισσότερα για τον αγώνα και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα artemisiomr.gr.